Medicina Tretmani

Bizaran slučaj: Hirurg se potpisivao na organe pacijenata

bizarno hirurgija

Upravo to se dogodilo renomiranom britanskom hirurgu Sajmonu Bramholu, koji je u srijedu proglašen krivim za urezivanje inicijala na organima pacijenata koje je operisao 2013. godine, prenosi Bi-Bi-Si.

Koristeći laser namijenjen za zaustavljanje krvarenja, Bramhol se potpisivao na jetru, slezinu i pankreas svojih pacijenata.

Iako takve rane po prirodi vremenom zarastu, u jednom slučaju jetra nije zarasla normalno. Inicijale na njoj otkrio je hirurg koji je operisao tog pacijenta i koji je prijavio slučaj.

Bramhol, koji je radio u Bolnici kraljice Elizabete, prvo je suspendovan, a nakon disciplinskog saslušanja iz 2014. godine dao je otkaz.

Tužilac Toni Badenoh, koji je prisustvovao saslušanju održanom ove srede, izjavio je da se nikada do sada u svojoj karijeri nije susreo sa “tako složenim i neobičnim slučajem”, koji je “bez presedana u krivičnom zakonu”.

On je takođe dodao da tako nešto nije bilo moguće izvesti bez znanja Bramholovih kolega, s obzirom na koncentraciju i preciznost koje iziskuje takvo manevrisanje hirurškim instrumentima.

Bramhol trenutno čeka izricanje kazne koje je zakazano za sljedeći mjesec.

Leave a Comment