Medicina Savjeti

Australija: nevakcinisana djeca ne mogu da se upišu u vrtiće

vakcine i autizam

Prema zadnjim riječima premijera australijske vlade, Malkolma Ternbula, ova državi želi da uvede zabranu upisa u obdaništa i predškolske ustanove svakom nevakcinisanom djetetu. Govori kako treba da se vakcinišu djeca širom zemlje. Za sada samo je u Viktoriji i Kvinslendu ovako nešto obavezno, dok se u Novom Velsu roditelji i dalje protive vakcinaciji svojih mališana, pa i dalje imaju zeleno svjetlo da ih upisuju u škole čak i ako nisu primili sve propisane vakcine od strane države.

Premijer Ternbul, koji je djed troje unučića, rekao je kako zbog njihovog zdravlja i sigurnosti, kao i sve ostale djece ne može da dopusti rizik od nastanka bolesti koje mogu biti opasne po život. “Svi mi očajnički želimo da zaštititi našu djecu, unuke i decu drugih ljudi. Ako ne vakcinišete vaše dijete, ne samo da stavljate njegov život u opasnost, već i živote ostale djece”, rekao je. Smatra kako djeca trebaju imati bezbjednost a da roditelji trebaju prestati strahovati.

A šta vi mislite o ovome? Da li je ovo još jedan trik Novog svjetskog poretka i iza kulisa se krije nametanje njihovih zamisli? Ko uopšte može da tvrdi da su im namjere iskrene, s obzirom da je svima poznato koliko se polemike vodi oko vakcinisanja djece. Čak, za neke vakcinse se tvrdi da dokazano izazivaju autizam, leukemiju i druge bolesti, pa roditelji i dalje slijepo pribjegavaju takvom metodu zaštite djece. Da li ih stvarno štitite? I od koga, čega? Razmislite o tome.

Leave a Comment