Alternativna medicina Medicina

Diabetin – čaj koji efikasno reguliše nivo šećera u krvi

Dijabetes je oboljenje od kojeg danas pati većinski dio ljudske populacije,  oboljeti može svako – bez obzira da li imate genetsku predispoziciju ili ne. Stanje u kojem organizam gubi sposobnost da pravilno reguliše nivo šećera u krvi naziva se dijabetes tip 2, a faktori koji utiču na pojavu ovog oboljenja su mnogobrojni.

U doba moderne farmacije, često se dešava da potpuno zanemarimo prirodne lijekove kao što su čajevi za dijabetes. Riječ je o čajevima koji drže nivoe glukoze u krvi na optimalnim nivoima. Analizirali smo sastojke i efikasnost raznih čajeva pronašli Diabetin čaj, koji se pokazao najefikasnijim prirodnim lijekom za dijabetes.

Diabetin, zapravo predstavlja čajnu mješavinu ljekovitih biljaka koje uspješno regulišu nivo šećera u krvi. Diabetin čaj osim što reguliše nivo šećera u krvi isto tako može biti i odličan izvor energije. U svakom slučaju, uz svakodnevno uživanje ovog čaja uspješno ćete stati na put dijabetesu.

Sadržaj teksta:

Diabetin mješavina – prirodni lijek za dijabetes

Povišen nivo glukoze u krvi može dovesti do mnogih poremećaja u organizmu.  Postoji više tipova dijabetesa od koji su neki izliječivi, a neki ne.

Kombinacija lekovitog bilja Diabetin čaja, prilagođene ishrane i svakodnevne fizičke aktivnosti, kao i promene u životnim navikama, držaće nivo šećera u krvi pod kontrolom. Rano otkrivanje dijabetesa kao i pravovremeno djelovanje pomoćiće vam da se izborite sa ovom bolešću, bez komplikacija, što i jeste glavni cilj svih dijabetičara.

Dodatni savjeti kako da kontrolišete nivo šećera u krvi pod kontrolom:

  • Pijte dosta vode
  • Svakodnevno kontrolišite nivo glukoze u krvi
  • Neka vam fizička aktivnost postane rutina
  • Izbjegavajte konzumaciju velikih količina alkohola
  • Oslobodite se stresa
  • Obezbjedite sebi zdrav i miran san

diabetin caj za dijabetes

Sastojci Diabetin čajne mješavine

Diabetin čaj ne sadrži masti, proteine niti ugljene hidrate. Ono ulazi u sastav Diabetin čaja jesu ekstrakti ljekovitih biljaka čiji aktivni sastojci blagotvorno djeluju na nivoe šećera u krvi. U svakom slučaju, postoji pregršt prirodnih lijekova koji mogu nivoe glukoze povratiti u normalu te na neki način kontrolisati bolesti i spriječiti dalje komplikacije.

Diabetin čajna mješavina sadrži ljekovite biljke koje upravo pomažu pri kontroli dijabetesa.

Ekstrakt crnog duda

Plodovi duda sadrže organske kiseline kao što su limunska i jabučna, vitamine C, B, K, A, i E, željezo, kalij, mangan i magnezij, pektine i druga korisna jedinjenja. Pred svog bogatog nutritivnog sastava, dud  je poznat kao efikasan prirodni lijek za regulisanje niva šećera u krvi.

Ekstrakt čičoke

Čičoka je efikasna u prevenciji dijabetesa ali i pretilosti jer ima niski glikemijski indeks što znači da prilikom razgradnje čičoke ne dolazi do većeg povećanja koncentracije glukoze u krvi.

Čičoka služi i za industrijsku ekstrakciju inulina, polisaharida koji hidrolizom ne daje glukozu, već fruktozu, zbog čega se i preporučuje za prehranu dijabetičara. Inulin ima glikemijski indeks jednak nuli i stoga ne potiče izlučivanje insulina.

Cvijet Vodopije

Bogata vitaminima, mineralnim solima i inulinom, pomaže pri liječenju mnogih problema i bolova koji se javljaju usljed dijabetesa poput umora, malokrvnosti i gubitka tjelesne težine.

Pored inulina, koren vodopije  sadrži i oligofruktozu. Oba jedinjenja podstiču gubitak težine. Inulin stvara osećaj sitosti i ne podiže nivo šećera u krvi tako da ne povećava šanse za dijabetes. Oligofruktoza podstiče ravnotežu mikroorganizama u crijevima koja pomaže pravilno varenje. Vodopija može poslužiti i kao prirodni zaslađivač, jer posjeduje sladak okus ali ne utiče na povećanje nvoa glukoze u krvi.

Kako se priprema Diabetin?

Diabetin čaj možete preliti vodom, a možete i pustiti da sastojci ključaju neko vrijeme u vodi. Koristite dvije kašike Diabetin čaja, a zatim ostavite da odstoji minimalno 20 minuta. Diabetin čaj se konzumira nezaslađen, a bijeli šećer i med nikako nisu preporučljivi. Čaj se preporučuje konzumirati jednom dnevno, u trajanju od mjesec dana kako biste postigli optimalne rezultate. Diabetin čaj može se upotrebljavati u neograničenim količinama jer nema agresivnih biljaka koje bi mogle naštetiti vašem zdravlju.

Ukoliko želite zasladiti Diabetin čaj, koristite vještačke zaslađivače namjenjene osobama oboljelim od dijabatesa, a možete ih pronaći u prodavnicama zdrave hrane.

Važno je da ne prestanete sa konzumacijom, jer se vremenom pojavljaju pozitivni efekti po zdravlje. Uključivanje Diabetin čaja u vaš redovan režim ishrane će pozitivno uticati na zdravlje celokupnog organizma.

Upotreba Diabetin čajne mješavine preporučuje se uz dijetalnu ishranu koju određuje vaš ljekar prema vrsti i težini dijabetesa.

Diabetin – iskustva korisnika

Diabetin čaj je trenutno najprodavaniji čaj na tržištu, a razlog tome su zasigurno mnogobrojna pozitivna iskustva mnogih korisnika. Ovo su samo neka iskustva koja smo pronašli na forumima, kao i na službenoj stranici proizvođača.

Prije nekoliko godina sam počela da se jako loše osjećam i nisam znala šta je uzrok. Nisam imala dovoljno energije tokom dana i često mi se dešavalo da padnem u nesvjest. Uradila sam analize krvi i rečeno mi je da imam diabetes tipa 2 i preporučen mi je čaj od čicoke. Našla sam na internetu prirodni preparat Diabetin koji sadrži čičoku i stvarno mi pomaže. Preporučujem svima koji se bore sa dijabetesom.

Moj konstantni život pod stresom rezultovao je da to da dobijem dijabetes tipa 2. Najprije je počelo sa insulinskom rezistencijom, ali ja jednostavno nisam vodila dovoljno računa o svom zdravlju. Poslije mnogo preparata i lijekova za održavanje glukoze u krvi naišla sam na Diabetin. Pijem ga par mjeseci već svaki dan i moj nivo glukoze u krvi je još uvijek u optimalnom nivou zahvaljujući Diabetin čaju.

Sa dijabetesom se borim čitav život i pazim šta jedem te uzimam propisanu terapiju. Pored toga, uvijek istražujem koji su to prirodni lijekovi koji bi mi mogli pomoći. Na preporuku stručnjaka, uzeo sam Diabetin čaj sa čičokom. Pijem ga redovno već duži vremenski period i mnogo se bolje osjećam. Nivo šećera u krvi mi je uvijek pod kontrolom i ne strahujem od komplikacija. Preporučujem svima!

Kako i gdje kupiti Diabetin?

diabetin

Diabetin čaj dostupan je za online narudžbe putem ove web stranice. Proces naručivanja je jedinostavan – unesite svoje kontakt podatke u formular i Diabetin čaj će vam biti dostavljen na kućnu adresu, u najkraćem mogućem roku. Ukoliko poručite Diabetin čaj preko navedenog linka, ostvarujete 50% popusta za sve online narudžbe.

Uz prilagođenu ishranu, propisanu terapiju od strane ljekara i Diabetin čaj – uspješno ćete stati na put dijabetesu.