Medicina

Dr Nestorović o alergijama: stanje će biti SVE GORE, a OVO će nam pomoći

nestorovic lijek alergije

U nedavnom gostovanju u jutarnjem programu Happy TV, doktor Nestorović dao nam je rješenje za probleme sa alergijama na polen, prašinu i grinje.

Riječ je o filterima za nos.

“Posljednjih godina imate te polenske filtere za nos. To su filteri koji su jednokratni, od tanke celuloze; gurnu se u nos. Djeluje baš seljački ali je vrlo efikasno zato što u stvari dišeš kroz to, a filtrira polen i to završava 80% posla, bez ikakvih lijekova. Mogu da se naruče preko interneta, reltivno su jeftini.” – rekao je dr Nestorović

Alergije mogu biti veliki problem u svakodnevnom funkcionisanju i svake godine su sve intenzivnije, pa vam u nastavku prenosime još savjeta i preporuka dr Nestorovića. Između ostalog pročitajte i koja hrana može biti korisna, te koji proizovodi služe samo prodavcu, a koji pomažu vama u borbi protiv simptoma.

Sadržaj teksta:

Ambrozija je kod nas eksplodirala!

“Ambrozija je neverovatna biljka, neverovatno uporna. Širi se kao šumski požar. Došla je čak do Švedske, što je nemoguće, jer bi biološki trebala da rasta na peskovitom tlu, do 250 m nadmorske vidsine. Međutim, raste svuda i strahovito je alergogena.” – rekao je za Happy TV dr Nestorović.

Ova biljka počinje da cvjeta krajem jula, a prve tegobe se javljaju dvije nedjelje kasnije. To znači da je sada već vrijeme da se opremite sa svim mogućim lijekovima i prirodnim preparatima.

Alergije će biti sve intenzivnije i duže! Ovo su stvari koje želite da radite kako biste bili zdravi..

nestorovic alergije ambrozijaPrema rečima profesora dr Branimir Nestorović, nekadašnjeg načelnik odeljenja za alergologiju, pulmologiju univerzitetske dečije klinike u Beogradu, biljke sve ranije i sve duže cvetaju i sve veću količinu polena stvaraju. To je u bliskoj vezi sa povećanom koncetracijom ugljen dioksida.

Zbog toga je važno da se pravovremeno bavimo sprečavanje nastanka alergijskih reakcije i njihovim suzbijanjem. Ovo su savjeti koji donose rezultate:

1. Konzumirajte beli luk. Više puta dnevno.

2. Jedite hranu bogatu vitaminima i mineralima koji trebaju vašem tijelu. Suplementi mogu biti dobri, ali ne mogu nadomjestiti dovoljne količine i na adekvatan način kao hrana.

3. Probajte filtere za nos. Njihova djelotvornost je provjerena i vrlo su laki za korištenje. Naručiti ih možete putem ovog linka.

4. Za polensku alergiju izvanredni prirodni lijekovi su list koprive, kvercetin iz kore crvenog luka i lopuh, koji je dosta nažalost dosta rijedak kod nas.

5. Alergični na polen treba da odu na more ili na planinu početkom avgusta, jer tako prekinu izlaganje polenu, pa je onda potrebno još dvije nedelje da se reakcije pokrene. Tada već nastupa septembar, kiše i slabije cvjetanje.

6. Vakcine za ambroziju ili listići koji se stavljaju pod jezik koji liječe alergije su odlična solucije. Ne samo da suzbijaju simptome, već i liječe samu alergiju, međutim nema ih kupiti kod nas.

Antialergijske posteljine ne rade ništa!

“Antialergijska posteljina je odlična za ove što je proizvode. Skupa je i tako dalje. Posteljina kao posteljina. Sada se proizvode te specijalne jastučnice i čaršafi koji se impregniraju benzil benzoatom. Benzil benzoat je lijek za šugu, ubija grinje, ali poslije 10-20 pranja to se ispere.”, rekao je dr Nestorović za Happy TV.

Zato ne trošite novac na stvari koje ne mogu da vam pomognu.

A da li filteri za nos stvarno mogu da pomognu?

nose mask pit neo filteri za nos

Odgovor je kratak: mogu.

Njihov način funkcionisanja je prilično jasan.

To su mali, mekani filteri koji se pozicioniraju u nos i koji filtriraju vazduh koji udišete. Na taj način – mehanički – sprečavaju alergene poput polena, prašine i grinja da ulaze u vaš organizam i iritiraju sluznicu.

Kako kaže dr Nestorović, čine se vrlo prosti i seljački, ali efikasno vrše zaštitu i zapravo su neprimjetni u nosu, zbog čega čete moći da ih nosite i na poslu i u društvu.

Jeftini su i mogu da se nose konstantno tokom sezone cvjetanja, a jednako su djelotvortni za prašinju i grinje koliko za ambroziju i druge polene korova, trava i drveća.

Više o Nose Mask Pit Neo filterima koji su dostupni kod nas možete pogledati ovdje.