Medicina

Dr Perišić kaže da je ova tečnost ČISTO ZLATO: Čisti jetru i creva od otrova! A evo koja je bolja…

dr perisic surutka jetra

U pitanju je, naravno, surutka! Surutka je odlična za jetru, creva, krv i mnogo štošta, a gastroenterolog dr Vojislav Perišić je objasnio koja je bolja za konzumaciju – kravlja ili kozja.

Jedan od najpoznatijih narodnih lekova za probleme s jetrom, bilo da je reč o narušenom stanju nakon preležane žutice ili ciroze, jeste surutka.
O tome koja vrsta ovog napitka je najbolja i najkorisnija, da li kravlja ili kozja, kao i da li zaista pomaže, u emisiji “Jutro” na TV Prva govorio je gastroeneterolog dr Vojislav Perišić.

Po njegovim rečima, surutka može da pomogne kod brojnih tegoba:

“Surutka nudi solidni kvantum proteina i to onih sa aminokiselinama koje se brzo ugrađuju u mišić. A to znači da nema procesa varenja, aspsorpcije, cirkulacije… On direktno ide u mišić i jetru. Masti nema, a ako je još kozja surutka, to je najbolje, napominje dr Voja.

Pacijenti koji imaju hroničnu bolest jetre imaju slabe mišiće, a aminokiseline iz surutke u kombinaciji sa proteinima brzo ulaze i ugrađuju se u mišiće i tako pomažu.

Sadržaj teksta:

Kravlja ili kozja surutka – koja je bolja?

Mnogi pribegavaju ovoj drugoj, ali dr Perišić kaže da postoji rešenje za konzumaciju ovog napitka bez jakog ukusa i mirisa.

“Kravlja surutka ima bolji ukus i šmek, ali kozja je zdravija. Ali ovu drugu možemo da korigujemo. Na jedan litar surutke dodaćemo šoljicu soka od limuna i 3-4 kašika meda.”

Isto tako, postoji još jedna mnogo jednostavnija,a jednako delotvorna opcija – Koza Nostra surutka u prahu.

Domaći proizvod, nastao procesom liofilizacije kojim se uklanjaju miris i ukus sveže kozje surutke, a zadržavaju svi ostali benefiti!

kozja surutka

Kako se pije Koza Nostra ?

Razmutite jednu mericu Koza Nostra surutke u 1dl vode i popijete! To je mnogo lakše od dodavanja meda i limuna, a i pakovanje je zgodnije za skladištenje.

Zašto je kozja surutka zdravija?

Lipidi iz kozjeg mleka se direktno metabolišu. To su kratkolančane masne kiseline koje se metabolišu bez ikakvih posrednika i pacijent se oseća mnogo bolje.
U surutki postoji metabolit serotonin, hormon sreće. Zbog toga se ljudi koji piju klasičnu ili Koza Nostra surutku kunu u to da se već nakon prve konzumacije osećaju bolje, optimističnije, raspoloženije.

Da li može da se pretera sa surutkom?

Dr Perišić je zaključio: “Ako se pretera sa unosom surutke, dobićemo proliv, od pet do šest stolica dnevno. Ali to nije loše. Ko ima bolest jetre, to će mu prijati, tako se oslobađaju toksični metaboliti.”

Ipak, ako želite biti sigurni da nećete preterati, a da ćete uneti optimalnu količinu nutrijenata i vitamina – Koza Nostra je idealno rešenje. Uzmete dozu svakog dana i mirni ste, a jedno pakovanje je dovoljno za čak 30 čaša ovog lekovitog prirodnog napitka (mesec dana konzumacije).

Više o Koza Nostra liofilizovanoj surutki, benefitima i procesu naručivanja pronađite ovde.