Medicina

Mikoherb gel – prirodno rješenje kod gljivične infekcije stopala

mikoherb

Jedna od najčešćih, a zasigurno i najneugodnijih gljivičnih infekcija jeste ona na stopalima. Iako se ne radi o teškom i komplikovanom zdravstvenom problemu, gljivična infekcija stopala može prerasti u hroničnu te izazvati niz neugodnih simptoma koji dovode do opšteg nezadovoljstva osobe sa ovim problemom.

Nedovoljna higijena, cjelodnevno nošenje zatvorene obuće i pojačano znojenje mogu dovesti do razvoja učestale gljivične infekcije stopala. Gljivična infekcija se takođe može prenositi sa osobe na osobu, zbog čega je vrlo važno obratiti pažnju na pravilno liječenje i adekvatnu prevenciju. Ukoliko gljivična infekcija zahvati nokte na nogama, oni postaju zadebljani, neugodnog izgleda i šire vrlo neugodan miris. Sama infekcija se može prenijeti i na druga područja na tijelu, najčešće na ruke i prepone.

Još jedan razlog zašto su gljivične infekcije toliko omražene jeste i činjenica da se one gotovo uvijek vraćaju, te da je proces izliječenja veoma dug i naporan. Ono što vam je potrebno jeste trajno rješenje koje dolazi iz prirode, jer dugotrajno tretiranje vaših stopala raznim hemijskim preparatima može dovesti do iritiranja i oštećenja kože. Upravo zbog toga Mikoherb gel se smatra najučikovitijim rješenjem, jer predstavlja 100% prirodni proizvod koji efikasno uništava gljivice, a vašim stopalima pruža odgovarajuću njegu i svježinu.

Sadržaj teksta:

Kako liječiti gljivičnu infekciju stopala?

Postoji nekoliko faktora koji mogu dovesti do povećanog rizika od gljivične infekcije stopala

Oni najčešći su:

  • Pretjerano znojenje
  • Loša higijena
  • Dijeljenje odjeće, obuće, ručnika ili posteljine sa drugim osobama
  • Nošenje sintetičkih čarapa ili obuće koja onemogućava koži da diše
  • Oslabljen imuni sistem

Pored navedenih stavki, Mikoherb gelom takođe u velikoj mjeri možete zaustaviti pojavu i napredovanje gljivične infekcije. Gel sadrži prirodne i efikasne komponente koje stvaraju nepogodne uslove za razvijanje gljivičnih infekcije te obnavljaju oštećene ćelije.

Sastav i djelovanje Mikoherb gela

mikoherb sastav i djelovanje

U sastav Mikoherb gela ulaze isključivo prirodni i jedinstveni sastojci koji dokazano djeluju protiv svih vrsta gljivica. Kombinacija najmoćnijih biljaka u prirodi u optimalnom omjeru dobijenih najsavremenijim metodama esktracije čine Mikoherb gel broj jedan proizvod u liječenju i tretiranju gljivičnih infekcija stopala.

Ekstrakt cvjetova Kamilice 

Kamilica je svima nama dobro poznata biljka, no malo ko zna da kamilica dobro djeluje protiv gljivice Candida albicans. Osim što djeluje protiv gljivične infekcije, Kamilica takođe omekšava kožu, smanjuje iritacije i daje stopalima svjež i ugodan miris.

Ekstrakt Žalfije

Žalfija je mnogima poznata po svojim efikasnim dejstvima protiv gljivičnih infekcija. Sadrži aktivne komponente koje efikasno uništavaju gljivice na stopalima. Žalfika takođe omekšava kožu i omogućava dugotrajan i prijatan cvjetni miris.

Aloe Vera

Aloe vera je biljka za sve, pa i za liječenje gljivica. Ova biljka poznata je po tome da umiruje kožu i daje dobre rezultate u liječenju skoro svih parazitskih bolesti, među kojima spadaju i gljivična oboljenja. Aloe vera stvara pH vrijednost kože koja je nepogodna za stvaranje gljivica i bakterija čime se onemogućava njihovo dalje širenje i razvijanje. Aloe vera je imunostimulans, antioksidans, djeluje baktericidno, antivirusno.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje takođe sadrži aktivne sastojke koje pogoduju uništavanju gljivica. Osim toga, maslinovo ulje omekšava kožu stopala, regeneriše i obnavlja ćelije kože i daje joj prirodnu vlažnost.

Prednosti Mikoherb gela

100% prirodan sastav

Kao što smo rekli, sastav Mikoherb gela čine isključivo prirodne komponente koje jednako efikasno uništavaju gljivice kao i hemijski preparati. Ono što razlikuje Mikoherb od hemijskih tretmana jeste nježno i blagotvorno djelovanje. Mikoherb gel ne djeluje agresivno na kožu, ne iritira je i ne dovodi do alergijskih reakcija. Nakon što završite sa tretmanom, vaša stopala će biti njegovana i zdrava.

Djelotvornost 

Svaki od sastojaka Mikoherb gela odavno je poznat po svojoj djelotvornosti kada je u pitanju tretiranje gljivične infekcije. Dakle, optimalna kombinacija svakog od sastojaka predstavlja kvalitetan i djelotvoran segment pri liječenju gljivične infekcije stopala.

Pogodan za dugotrajnu upotrebu 

Za razliku od farmaceutskih preparata, Mikoherb možete kontinuirano koristiti bez straha od iritacija kože i alergijskih reakcija. Gel možete koristiti kako biste preventivno djelovali protiv gljivične infekcije stopala.

Kako se koristi Mikoherb?

Korištenje Mikoheb gela je veoma jednostavno, a osjećaj hlađenja i osvježenja ćete osjetiti već par minuta nakon nanošenja. Gel nanesite na čista i osušena stopala blagim masažnim pokretima i sačekajte da djeluje. Nakon što se umasirali gel, ne ispirajte vodom najmanje 30 minuta nakon njegovog nanošenja. Ovaj postupak ponavljajte nekoliko puta u toku dana, a preporučeno trajanje tretmana je mjesec dana kako biste postigli dugotrajne i vidljive rezultate.

Mikoherb gel se može koristiti i kao sredstvo prevencije protiv gljivičnih infekcija. Ukoliko spadate u rizičnu grupu, sklonu gljivičnim infekcijama Mikoherb će vam pomoći da izbjegnete neugodnosti izazvanim gljivičnom infekcijom.

Mikoherb – iskustva

Ukoliko do sada niste imali priliku da se susretnete sa ovim proizvodom, sigurno vas zanimaju iskustva ostalih korisnika koji su već isprobali Mikoherb gel,. Jasno je da želite saznati zbog čega je Mikoherb gel efikasan, da li je pomogao drugima kao i dali će pomoći vama. Korisnici čiji je tretman trajao mjesec dana i više ističu kako se infekcija javljala u znatno manjem stepenu nego ranije, te kako je kvalitet njihovog života značajno poboljšan.

Ukoliko se uzme u obzir da do sada nije bilo negativnih recenzija Mikoherb gel. činjenica da se radi o trenutno najpopularnijem proizvodu na tržištu potpuno je opravdana.

Gdje kupiti Mikoherb gel?

Mikoherb gel dostupan je za online narudžbe. Jednostavno ispunite formular sa svojim osnovinm podacima i Mikoherb gel će vam biti dostavljen na kućnu adresu u roku od 48h, a plaćate pri preuzimanju prozivoda.

>>>>Klikni i naruči Mikoherb gel <<<<<

Ukoliko želite zauvijek da se oslobodite neugodnih gljivičnih infekcija koje vam zadaju poteškoće u svakodnevnom životu poručite Mikoherb gel i gljivične infekcije će postati stvar prošlosti!