Lijekovi Medicina

Mikotea – preparat koji zauvijek uklanja gljivice na stopalima

mikotea antigljivicno sredstvo

Gljivice na noktima su čest estetski ali i zdravstveni problem. Najčešći uzrok tome su gljivične infekcije noktiju koje dovode do neugodnih simptoma poput pucanja noktiju, žutih fleka na noktima, znojenje stopala i neugodan miris. Nedovoljna higijena, cjelodnevno nošenje zatvorene obuće i pojačano znojenje mogu dovesti do razvoja učestale gljivične infekcije stopala .Iako se radi o veoma upornoj i neugodnoj pojavi, postoji način da se ona i zaustavi na potpuno prirodan i jednostavan način zahvaljujući Mikotea biljnom preparatu. 

Ukoliko i sami vodite borbu sa gljivičnim infekcijama stopala, vrijeme je da potražite pravo rješenje koje će dati efikasne ali i dugoročne rezultate. Drugim riječima, pravilnim odabirom preparata moguće je u potpunosti ukloniti ovu neugodnu pojavu, ali i spriječiti njeno  ponovno javljanje.

Sadržaj teksta:

Gljivične infekcije stopala – kako ih spriječiti?

Svaka osoba koja se do sada susrela sa ovim problemom zna koliko je gljivična infekcija stopala uporna te da se često vraća. Razlog tome jeste nepravilna higijena stopala i korištene agresivnih hemijskih sredstava koji imaju trenutan učinak, ali najčešće dovode do narušavanja prirodne pH vrijednosti kože te stvaraju podlogu za stvaranje novih infekcija.

Ukoliko se ne tretiraju, gljivice se šire i prodiru dublje u nokat te uzrokuju diskoloraciju, zadebljanje i pucanje noktiju. Njihovo širenje dovodi to neugodnog izgleda noktiju te dovode do bolnog i neugodnog osjećaja.

Kako biste izbjegli nastanak gljivične infekcije potrebno je da posebnu pažnju posvetite higijeni stopala:

  • redovno perite stopala i nosite čiste čarape,
  • čarape redovno mijenjajte, a obuću provjetravajte,
  • izbjegavajte dijeliti peškire i obuću sa drugim osobama
  • probajte što više vremena provesti bosi,
  • birajte čarape i obuću od prirodnih materijala
  • u javnim bazenima i kupalištima nosite sandale ili zaštitu za stopala.

Za liječenje već nastale gljivične infekcije preporučuju se biljni preparati sa antimikotičnim djelovanjem, a jedan od njih je i Mikotea preparat.

Mikotea – prirodni antimikrobni rastvor

Mikotea čajna mješavina koristi se za tretiranje gljivičnih infekcija stopala i noktiju, te ublažavanje njihovih simptoma poput pretjeranog znojenja i neugodnih mirisa. Preparat uništava gljivice i smanjuje infekcije, obnavlja oštećena tkiva i spriječava ponovni nastanak gljivične infekcije. Mikotea se priprema kao čaj, te se pripremljenom rastvoru tretiraju stopala.

mikotea

Mikotea djeluje tako da prodire u najdublje slojeve nokta te spriječava širenje infekcije te ih u potpunosti uništava. Efikasnost i djelotvornost Mikotea preparat duguje svojim prirodnim sastojcima koji uništavaju gljivice dok istovremeno nježno djeluju na stopala. Mikotea djeluje dugotrajno, što znači da osim što eliminiše već postojeću infekciju, spriječava i njenu ponovnu pojavu.

Sastav Mikoherb preparata

Svi sastojci koji ulaze u sastav Mikoherb preparata djeluju antimikotički i antibakterijski. Ono što razlikuje Mikoherb od ostalih hemijskih preparata jesu trajni efekti njegovog djelovanja. U odnosu na farmaceutske preparate, Mikoherb ne djeluje agresivno na kožu i nokte što znači da ne postoji mogućnost ponovnog pojavljivanja infekcije.

Lavanda 

Lavanda ima antiseptička svojstva koja se bore protiv bilo kakve zaraze i sprječavaju iritaciju kože. Lavanda takođe – suzbija razvoj gljivica i ublažava simptome infekcije poput neugodnih mirisa i svraba.

Korijen sladića

Djeluje kao prirodni antimikotik liječi ćelije od gljivične infekcije, sprječava razvoj novih kolonija gljivica. Takođe posjeduje i antibakterijska svojstva te spriječava nastanak i razvoj bakterija.

List oraha

Liječi kožu oštećenu gljivičnom infekcijom, omekšava i obnavlja kožu i nokte. List oraha ima sposobnost postepenog obnavljanja zadebljanih i ispucalih noktiju.

Ekstrakt biljke zmijino mlijeko 

Ova biljka posjeduje snažno antiseptičko dejstvo, što znači da u potpunosti uništava gljivice te spriječava njihovo širenje ali i ponovno javljanje. Osim što djeluje antimikotično, takođe posjeduje snažna antibakterijska i antimikrobna svojstva.

Kako se koristi Mikotea?

Iako je u pitanju čajna mješavina, Mikotea se ne pije već se pripremljena mješavina koristi za tretiranje stopala. Preparat se priprema tako što se jedna kašika Mikotea čaja rastvori u 2 dl ključale vode, a zatim se stopala potope u pripremljen i ohlađen rastvor.

Stopala držite potopljenima u rastvoru što je duže moguće, a postupak ponavljajte 1 dnevno u trajanju od mjesec dana. Redovnim korištenjem primjetićete kako simptomi gljivične infekcije postepeno nestaju, te da vaši nokti ponovo izgledaju zdravo i njegovano.

Gdje naručiti Mikotea?

Ukoliko i sami vodite dugotrajnu borbu sa gljivicama na noktima – Mikotea čaj će vam uštediti dosta vremena i novca jer se radi o zaista djelotvornom proizvodu. Mikotea čaj nije dostupan u apotekama, već isključivo putem online narudžbi. Jednostavno kliknite na link i Mikotea će vam biti dostavljen na kućnu adresu. Plaćanje se vrši pri pouzeću, a proizvod će vam biti dostavljen u roku od 48h.

Obezbjedite svojim stopalima pravilnu njegu i tretman, i gljivična infekcija će zauvijek nestati.