Bolesti Medicina

Polipi: šta su i kako se liječe?

polipi-u-nosu

Polip – tumor (najčešće dobroćudni – benigni), koji se uzdiže iznad površine sluzokože. Polipi se često stvaraju u nosnoj šupljini i šupljini maksilarnih sinusa, narušavajući prolazak vazduha i uzrokujući razvoj hroničnih infektivnih oboljenja, propraćenih stalnim lučenjem sluzi iz nosa.

Sadržaj teksta:

Uzroci nastanka polipa

Uzroci nastanka polipa su za medicinu velika zagonetka. Ljekari to rešavaju jednostavno – ili hirurški ili spaljuju polip. Hronično infektivno oboljenje nije posljedica polipa, nego njegov uzrok. Kad infekcija prodre u slozokožu nosne duplje, izaziva razrastanje tipa adenoma ili polipa.

Primarni uzrok je nepravilna ishrana, od koje se stvara obilje sluzi, koja, lučeći se kroz nosnu duplju, stvara povoljne uslove, hranljivu sredinu za naseljavanje tog dijela ljudskog organizma infekcijom (mikroparazitima).

Kako se liječe popili?

Da bi se oslobodili od polipa, u prvom redu treba promijeniti ishranu, naglo smanjiti upotrebu produkata od kojih se stvara sluz – mlječnih, poslastica, masnoća, škroba i bjelančevina. Sto više jesti povrće i jela od njega. Svježe povrće zimi rashlađuje čovječiji organizam, pa je štetno.

Korisne su monolitne kaše sa minimumom pretopljenog maslaca, jela od bjelančevina sa garnirom od povrća, različiti čajevi od trava sa medom ili kompoti od suvog voća. Važan je i pravilan redosled unošenja hrane u organizam.

Tečnosti treba piti prije jela, ne piti mnogo posle jela – to je jedan od uzroka slabe probave i stvaranja obilja sluzi usljed loše probavljene hrane. Ne jesti uveče. Poslednji obrok hrane treba da bude lagan i ne uzimati ga kasnije od 18 do 19 sati. Ako želite da jedete posle tog vremena, možete popiti čašu jogurta ili kiselog mlijeka.
Osim toga, treba isterati iz organizma mikroparazite pomoću „trojke”.

Čišćenje od parazita pomoću trojke

Doktor Hilda Klark, lečeći obolele od raka, uočila je u njihovom organizmu nečistoće i parazite. Posle dugogodišnjih istraživanja ona je došla do sledećeg zaključka: 90% hroničnih oboljenja imaju dva uzroka nastanka: od parazita i ekotoksina (ekološki toksini, koji su prodrli u organizam). Pred njom se postavilo nezaobilazno pitanje: kako efikasno čistiti organizam od parazita i šljake (ekotoksina)?

Eksperimentalno Hilda Klark je odredila, da tri materije koje se unose u organizam imaju sposobnost da čiste čovečji organizam od glista, njihovih jajašca, i od drugih parazita, virusa i bakterija, što omogućava da se rak uspešno leči. Te tri materije su: zelena kora oraha, pelen i prašak od semena karanfilića.

Njih treba koristiti na sledeći način: od nesazrele kore crnog oraha napraviti koncentrovani ekstrakt, a zatim uzeti travu pelena i prašak (prah) od semena karanfilića.
Istovremenim uzimanjem te tri komponente uništavaju se svi odrasli paraziti, njihove larve, jajašca, kao i patogeni mikroorganizmi i gljivice.

lijecenje-polipa-crni-orah

 

1. Ekstrakt od crnog oraha

Prvi dan: uzeti 1 kap i kapnutije u 1/2 čaše vode (to je približno 100 mililitara). Poželjno je uzimati na prazan želudac, na primer pre jela. Klarkova savetuje da se pri¬premljeni ekstrakt pije – sisa u trajanju od 15 minuta.

 • Drugi dan: 2 kapi u 1/2 – 1 čaše vode.
 • Treći dan: 3 kapi u 1/2 – 1 čaše vode.
 • Četvrti dan: 4 kapi u 1/2 – 1 čaše vode.
 • Peti dan: 5 kapi u 1/2 – 1 čaše vode.
 • Šesti dan: 2 kafene kašičice u 1 čaši vode.

Ekstrakt treba popiti 15 minuta posle pripremanja.
Ekstrakt crnog oraha ne treba sipali u vruću vodu jer uništava njegovu protivparazitnu snagu. Posle uzima¬nja ekstrakta ne srne se ništa piti jer to će svesti ceo efekat na nulu. Ako vaša telesna težina prelazi 70 kilograma, uzimajte po 2,5 kafene kašičice. Ako je iznad 100 kilograma – po 3 kafene kašičice.

Radi profilakse protiv parazita treba uzimati 2 kafene kašičice ekstrakta na 50 grama vode jednom nedeljno. Istu dozu treba uzimati i kao lekovito sredstvo, ali samo 2 puta dnevno tokom 5 dana. Dalje uzimati po 2 kafene kašičice jednom dnevno tokom godine dana.

Članovi porodice i prijatelji treba da uzimaju «/ po 2 kafene kašičice svake nedelje, da vas ne bi ponovo zarazili. Oni mogu biti skriveni nosioci parazita u crevima. To se posebno odnosi na teško obolele ljude.

2. Pelen (u prahu)

 • Prvi dan: uzeti 1 prstovet pre jela (sa vodom).
 • Drugi dan: 1/4 kafene kašičice pre jela (sa vodom).
 • Treći dan: 1/3 kafene kašičice pre jela.
 • Četvrti dan: 1/2 kafene kašičice.

Povećavajte dozu do 14. dana, kada možete uzeti po 1/2 supene kašike. Doza se može uzimati iz 2- 3 puta pre jela ili ccla odjednom.
Tokom 6 dana uzimati po 1/2 supene kašike, a zatim po 1/2 supene kašike jednom nedeljno.

Hilda Klark preporučuje jednonedeljnu dozu pelena – po 1/2 supene kašike dnevno. Međutim, treba imati u vidu individualnu konstituciju čoveka. Savetujem vam da izučite svoj organizam, njegovu reakciju na „trojku” i da odaberete svoju individualnu dozu.

Uzimanje pelena u prahu potrebno je da bi on prošao kroz ceo probavni trakt. U vidu ekstrakta pelen se asi- miluje u želucu i tankom crevu, a debelo crevo ostaje netaknuto. U slučaju sa suvim pelenomon prolazi kroz ceo probavni trakt, dejstvujući usput na parazite.

3. Karanillić (u prahu)

Karanfilić, posebno mleveni, vrlo je ljuta materija. Zahvaljujući tim svojstvima njeni fitocidi uništavaju neuobičajeno snažno ne samo sve moguće parazite, već i aktiviraju toplotne sposobnosti organizma i jačaju imunitet.
Prašak karanfilića prži samo u usnoj duplji,.dok se u želudačno-crevnom traktu oseća samo prijatno zagrevanje organizma. To vrlo brzo prolazi.

 • Prvi dan: uzimati po 1/5 kafene kašičice 3 puta dnevno pre jela.
 • Drugi dan: po 1/4 kafene kašičice 3 puta dnevno prejela.
 • Od 3. do 10. dana: po 1/3 kafene kašičice 3 puta dnevno pre jela. Posle 10. dana: 1 kafena kašičicajednom nedeljno.

U slučaju potrebe kuru protivparazitnog lečenja možete ponoviti. Ako ste teško oboleli, postupak ponovi¬te posle 1-2 nedelje. U ostalim slučajevima radite u zavisnosti od nastale situacije.

Radi kvalitetnog oslobađanja od parazita treba paralelno lečiti sve članove porodice. U svim slučajevima, kada su posle lečenja ljudi sebi dozvoljavali da naruše dijetu (nedokuvano meso, riba, konzerve, polufabrikati), simptomi oboljenja i paraziti su se ponovo pojavljivali.

da-li-su-polipi-opasni

Kako pripremiti komponente „trojke” samostalno?

Ekstrakt od kore oraha može se pripremati na slede- ći način: 15 komada kore oraha sitno narezati, preliti sa pola litra alkohola i ostaviti da odstoji na svetlom mestu 30 dana. Posle toga ekstrakt skloniti na tamno mesto.

Orahe treba ljuštiti kada su sazreli na drvetu i spre¬maju se da padnu na zemlju ili su tek pali. Zelena kora u tom periodu pogodna je za ekstrakt jer u njoj ima mnogo joda.
Ako nemate tu komponentu, možete je zameniti rastvorom Lugola (jodom u glicerinu). Primenjivati po 5-10 kapi na 50-100 grama vode.

Pelen koristiti samo sazreo. Njegove listiće i plodove (najbolje plodove u obliku loptice) treba osušiti i isitniti. Uzimati u obliku praška sa običnom vodom. Doza jednog obroka je 200 -300 miligrama (1/2 kafene kašičice).

Seme karanfilića je obično seme, koje se prodaje za kulinarstvo. Treba ga istucati (isitniti) i u takvom stanju uzimati. Doza jednog obroka – 500 miligrama (približno zrno graška).
Doktor Klark preporučuje da se uzimaju sve 3 komponente „trojke” zajedno – ekstrakt oraha, pelen i karanfilić. Ako neka od komponenata nedostaje, lečenje protiv parazita može se početi i bez nje, na primer, uzimanjem pelena i karanfilića.

„Trojka” pomaže da se efikasno očisti organizam od raznih vrsta parazita i gnojne infekcije. To je odlična dopuna drugim lekovitim sredstvima – ishrani, gladovanju, kretanju, čeličenju, radu sa svešću i urinoterapiji. Praksa je pokazala, da su lekovi nedovoljno efikasni protiv parazita i gnojne infekcije, a „trojka” (ili pelen sa karanfilićem) odlično izvršava taj zadatak.

Hilda Klark je otkrila, da paraziti sami po sebi ne mogu biti uzrok nastanka raka a čist organizam će ih ubiti. Ali ako postoji nečistoća, paraziti upravo tu teže da dopru i da se u njoj razmnožavaju. Samo ta dva uslova podstiču razvoj onkološkog oboljenja.

Organizam zagađuju toksinima i slabe njegov imunitet predmeti za domaću upotrebu, pakovanja produkata ishrane i mnoge druge materije. Posebno su opasne plastične flaše, koje u svom sastavu imaju propilen i benzol (kao i kozmetičke bočice, dezodoransi, losioni čak i pasta za zube), aluminij timska ambalaža, freon i naftalin.

Povremeno gladovanje po 2 – 3, ajoš bolje po 7 – 14 dana, omogućava čišćenje organizma od raznih vrsta toksina i šljake na ćelijskom nivou, lišava parazite uslova za život i odlično dopunjuje dejstvo „trojke”.

Pažnja! Za vreme trudnoće navedeni metod treba primenjivati veoma oprezno, dozu smanjiti za 3-5 puta.
Poslednjih 2-3 meseca trudnoće najbolje je ne primenjivati ovaj metod.

Ruska varijanta „trojke”

Doktor medicinskih nauka Valerij Andrejevič Ivan- čenko razradio je rusku varijantu „trojke”. U „trojku” ulazi povratič (Tanacctum vulgare), trava gorkog pelena i prašak karani’ilića. Sve te komponente imaju antimikrobno, antiseptičko dejstvo, podstiču lučenje sokova, deluju protiv glista i smanjuju telesnu temperaturu.

Jednokratno uzimanje praška od cvelova povratiča – 1 gram; dnevna doza – do 3 grama. Za gorki pelen – odgovarajućih 200-300 grama jedno uzimanje i do 1 kilogram dnevno, a za svezi prašak karanfilića – pola grama i 1,5 gram.

Poželjno je uzimati sve tri komponente odjednom (povratič, pelen i karanfilić), stavivši ih u kapsule za lekove. Takve kapsule se ponekad prodaju u apotekama. U suprotnom slučaju može se kupiti najjeftiniji lek u kapsulama i samostalno zameniti njihov sadržaj. Praškovi se mogu uzeti i bez kapsula, sa malo vode.

Pažnja! Kod čira na želucu i erozivnih gastritisa ne preporučuje se uzimati „trojku”. Oprezno je koristiti kod hipertonije, kontrolišući arterijski pritisak – karanfilić ga povećava. Lečenje ne počinjati za vreme menslruacije – navedeni preparati izazivaju obilne menstruacije. Dato lečenje je kontraindikativno trudnim ženama – može doći do pobačaj

Ruska „trojka” se uzima prema šemi:

 • Prvi dan – po 1 kapsulu jedna doza na 30 minuta pre jela.
 • Drugi dan – po 1 kapsula pre doručka i pre ručka.
 • Treći dan i celu sledeću nedelju – po 1 kapsula 3 puta dnevno: pre doručka, pre ručka i pre večere.
 • Dalje se „trojka” može uzimati jednom nedeljno radi profilakse.

Leave a Comment