Medicina Savjeti

Blogerka lagala da je izliječila rak pomoću zdrave hrane

djevojka lagala da ima rak

Australijska blogerka, Bela Gibson koja dijeli savjete o zdravoj ishrani optužena je da je lagala javnost tvrdnjama da je pobijedila rak zahvaljujući zdravoj ishrani navodeći javnost da kupuje njene knjige i aplikacije.

Naime, Bela Gibson je navodila ljude da kupuju njenu knjigu i preuzimaju aplikaciju gde se reklamiraju recepti, tačnije proizvodi koji se u njima koriste, a koji su joj pomogli da izliječi rak.

Sve je to bilo pod okriljem toga da će dio novca ići u humanitarne svrhe. Novac, naravno, nikada nije otišao u humanitarne svrhe.

Dvadesetpetogodišnjakinji je sud naložio da isplati 410 hiljada dolara koje je prijsvojila, a kazna za laganje i navođenje oboljelih da batale medicinsku terapiju je tek očekuje.

Ginbosnova je postala poznata 2013. godine reklamirajući svoje knjige na Fesjbuku i Instagramu nakon što joj je dijganostifikovan tumor mozga sa 20 godina. Javnosti je govorila da joj je ostalo samo pet mjeseci života.

Nekoliko mjeseci kasnije objavila je da je izliječila tumor i odbacila konvencionalne terapije, te da se ozdravila zahvaljujući zdravoj ishrani koju je voljna da podijeli sa čitaocima.

Kada je javnost počela da ispituje vjerodostojnost njenih tvrdnji, priznala je da nikada nije bolovala od raka.

Leave a Comment