Lijekovi Medicina

ProstatX – čaj za liječenje i prevenciju bolesti prostate

prostatX

Bolest prostate je jedan od najčešćih zdravstvenih problema s kojim se suočavaju muškarci te spada u najčešća oboljenja muškaraca srednje i starije životne dobi. Čak 28% muškaraca starijih od 40 godina te njih 43% starijih od 60 godina imaju simptome uzrokovane povećanom prostatom. Upravo zbog toga se mnogim muškarcima u poznijim godinama preporučuje ProstatX čaj za prvenciju i liječenje bolesti prostate kao i poboljšanja potencije.

Pored redovnih preventivnih pregleda, postoji još dosta toga što možete učiniti kako bi spriječili pojavu bolesti prostate. Ukoliko se pitate šta već danas možete uraditi po zdravlje prostate, mi vam preporučujemo redovnu konzumaciju Prostat čaja. Ljekovite biljke koje ulaze u sastv Prostamid čaja dokazano pomažu u liječenju raznih bolesti prostate i očuvanja muškog zdravlja.

Sadržaj teksta:

Kako djeluje ProstatX

ProstatX sadrži brojne antioksidanse koji doprinose zdravlju prostate, a neki od njih mogu pomoći i u prevenciji raka prostate. ProstatX sadrži ne kofein, što je najvažnije, jer kofen može djelovati iritirajuće na prostatu i mjehur (pa ga nastojte izbjegavati i u drugim pićima). Osim čaja, bitno je piti puno vode kako bi omogućili tijelu adekvatnu hidrataciju.

prostatx caj

U sastav Prostat X čajne mješavine ulaze najefikasnije biljke koje obiluju antioksidansima i ostalim korisnim sastojcima koji čuvaju zdravlje prostate i spriječavaju dalji napredak već postojećih bolesti poput upale prostate.

  • Ublažava upalu kod hroničnog  i akutnog prostatitisa
  • Sprječava infekcije mokraćnih kanala
  • Ubrzava i olakšava mokrenje
  • Vraća potenciju
  • Jača imunitet
  • Djeluje preventivno protiv bolesti prostate
  • Poboljšava cirkulaciju krvi u predjelu karlice čime spriječava nastanak i razvoj erektile disfunkcije

Prostat X čaj pogodan je kao lijek za prostatu i potenciju. Istraživanja pokazuju da je ProstatX uspješan kod suzbijanja raka prostate jer sadrži katehine, jednjenja sa jakim antioksidativnim djelovanjem. Zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima koji se bore protiv slobodnih radikala, spriječava oštećenje ćelija. Čaj je takođe pogodan za detoksifikaciju organizma jer efikasno potiče izlučivanje toksina ali i viška vode iz organizma. Svaki od sastojaka koji ulazi u formulu ProstatX čaja predstavlja kvalitetan i efikasan segment pri očuvanju zdravlja prostate.

Zašto je važno da pijete ProstatX čaj?

prostatx caj za prostatu

Određene biljke mogu biti od velikog značaja za zdravlje prostate kod muškaraca. Određene biljke direktno utiču na smanjivanje povećane prostate, spriječavaju ili odgađaju promjene na prostati te ublažavaju neugodne tegobe. Upravo takve biljke u optimalnom omjeru ulaze u sastav ProstatX čaja.

ProstatX djeluje antibakterijski te ublažava upalu mokraćnih kanala i urinarnog trakta. Antioksidansi čaja spriječavaju oticanje prostate i njegog oštećenja. Konzumacija čaja pomaže pri jačanju imunog sistema čineći ga otpornijim na upale i štetne uticaje. Svoja ljekovita svojstva ProstatX zahvaljuje bogatom sadržaju aktivnih biljnih sastojaka kao što su tanini, flavonoidi, fenolna kiselina, steroidi, palimitinska, linoleinska i stearinska kiselina.

ProstatX se takođe preporučuje pri:

  • smanjenju uroloških problema,
  • problema s mokraćnim kanalima i mokraćnim mjehurom,
  • liječenju i otklanjanju infekcija mokraćnih kanala

Kako se koristi ProstatX

Čaj se priprema tako što u 3 dl vrele vode potopite 3 kafene kašike ProstatX čaja. Tako pripremljen napitak ostavite da se ohladi. Preporučuje se da uzmate najmanje 2 šolje čaja u toku dana, a preporučeno trajanje tretmana je jedan mjesec.

S obzirom da se radi o potpuno prirodnoj formulaciji ProstatX možete koristiti preventivno, te njegovo konzmiranje ne mora biti nužno ograničeno na mjesec dana. Ukoliko čaj koristite preventivno kako bi spriječili bolesti prostate i mokraćnih kanala, ProstatX možete piti svakodnevno u trajanju koliko god vi to želite.

Iskustva korisnika

Iskustva korisnika najbolje svjedoče djelotvornosti ProstatX čaja. Dosadašnji korisnici navode kako su korištenjem ProstatX čaja značajno umanjili simptome prostatitisa, a određena iskustva korisnika navode kako se preparat takođe pokazao efikasnim kod erektilne disfunkcije i oslabljenog libida.

Odličan proizvod! Odlučio sam da uzimam ProstatX kako bi spriječio nastanak prostatitisa, jer u mojim godinama je sve veći rizik od njegove pojave! Osjećam se zdravo, imam više energije, a erekcija bolja nego ikad!Eto šta se dešava kad imate zdravu prostatu..

Dugogodišnje zapuštanje konstatne upale mokraćnih kanala dovelo je do toga da se upala proširila i na prostatu. Bol je bila toliko jaka da uopšte nisam mogao da funkcionišem, nisam čak mogao da sjedim. Čak mi je i sam ljekar preporučio da pored terapije pijem što više prirodnih čajeva. Tada sam naišao na ProstatX i pio sam ga neprestano. Bol se postepeno smanjivala, a nakon mjesec dana neprestane konzumacije napokon mogu reći da sam se riješio problema sa prostatom. Preporučujem ovaj čaj svima!

Nedavno mi je dijagnostifikovana upala prostate. Jako porazno, osjećao sam se kao da sam izgubio muškost. Problem se takođe odrazio i u krevetu. Problemi sa erekcijom su takođe postali dodatni probem koji me je mučio. Počeo sam uzimati ProstatX i mnogo se bolje osjećam! Učestalo mokrenje je nestalo kao i problemi sa libidom! Preporučujem ovo svim muškarcima.

Gdje kupiti ProstatX?

ProstatX čaj još uvijek nije dostupan u apotekama, već isključivo putem online narudžbi.  ProstatX čaj je moguće naručiti online putem ove web stranice. Jednostvnim klikom na link, ispunite formular sa svojim osnovnim podacima, a zatim odaberite zemlju u koju želite da vam proizvod bude dostavljen. Nakon što je vaša naružba potvrđena, ProstatX će biti dostavljen na vašu kućnu adresu u roku od 48 sati, a plaćanje proizvoda vršite pri pouzeću.

Redovni pregledi prostate su najvažniji korak u prevenciji nastanka bolesti prostate, dok zdrav način života i konzumiranje ProstatX čaja vas mogu značajno poštedjeti brojnih komplikacija po zdravlje.