Lijekovi Medicina Tretmani

Psoricin – prirodni lijek za psorijazu

psoricin melem za psorijazu

Znate li da lijek za psorijazu napokon postoji? Psoricin melem već godinama uspješno pomaže osobama koje pate od psorijaze da se izbore sa ovim problemom i povrate kvalitet života na koji su navikli.

Ukoliko sami patite od psorijaze ili poznajete već nekog ko se bori sa ovim problemom, onda sigurno znate koliko je duga i neprijatna borba sa ovim stanjem. Psorijaza je hronično autoimuno stanje prekomjerne proizvodnje i nakupljanja ćelija kože. Kao rezultat dolazi do crvenila i  zadebljanja kože prekrivene srebrno-bijelim i suhim ljuskicama koje ponekad i krvare. Iako je psorijaza kožna bolest, ona predstavlja i estetski neugodnu pojavu pa dovodi i do psihičkih problema poput gubitka samopoudanja ili depresije.

Ipak, postoji rješenje koje će vam zaista pomoći da se oslobodite ove neugodne pojave te da povratite kvalitet svog života. Radi se o prirodnom melemu pod nazivom Psoricin, a u nastavku ćemo objasniti kako djeluje i zašto je najbolji izbor kada je u pitanju liječenje psorijaze.

Sadržaj teksta:

Šta je psorijaza i koji su simptomi

Uzrok psorijaze nije u potpunosti poznat. Smatra se da je psorijaza povezana s problemima imunog sistema i ćelija u tijelu. Tačnije, T-ćelije (T-limfociti) koje detektuju strane supstance kao što su virusi i bakterije, počinju napadati zdrave ćelije kože greškom, kao da je riječ o infekciji. Oni putuju u kožu uzrokujući crvenilo, upaljenost i gnoj. Prošireni krvni sudovi na područjima zahvaćenim psorijazom stvaraju upaljenost i crvenilo lezija. Procjenjuje se da od psorijaze boluje od 1 do 3 % ljudi na svijetu.

Najčešći simptomi psorijaze su :

  • Crvene mrlje na koži prekrivene srebrnim ljuskicama
  • Suha ispucala koža koja krvari
  • Svrab i peckanje upaljenog područja
  • Zadebljali nokti
  • Upaljeni i bolni zglobovi

Kako djeluje Psoricin

Psoricin predstavlja jedinstveni melem na biljnoj bazi, kreiran sa ciljem da se izbori sa svakim dermatološkim problemom, a posebno psorijaznim oboljenjima. Melem pomaže uklanjanje oštećenih dijelova kože i pospješivanje njihove regeneracije. Način njenog djelovanja melema je dvostruk – prvobitno omekšava tvrde i isušene ljuspice ih stimuliše da lakše otpadnu. Pored toga, redukuje upalu i potrebu za češanjem, te podstiče normalizovanje mikrocirkulacije krvi. Svojim antibakterijskim djelovanjem umiruje kožu, smanjuje bol, svrab, srvenilo, ljuštenje, dajući koži mekan i gladak izgled.

-Stimuliše proces regeneracije kože

-Eliminiše svrab

-Smanjuje crvenilo

-Djeluje protuupalno

-Odstranjuje odumrle ćelije kože, dajući joj zdrav i gladak izgled

Sastav Psoricin melema

U sastav Psoricin melema ulaze isključivo biljni sastojci koji čuvaju lipidnu barijeru kože i održavaju njenu prirodnu vlažnost.

Neven

Regeneriše kožu zahvaćenu psorijazom. Zbog blagotovornog djelovanja se još naziva i “biljka kože” – u obliku ulja ili masti. Gotovo da i nema kožne bolesti protiv koje neven ne pokazuje svoju djelotvornost. Ima izrazito protuupalno djelovanje, dezinfikuje i hrani kožu i omekšava je te zacjeljuje rane na koži jer snažno potiče regeneraciju ćelija.

Kunica

Biljka kunica ili stolisnik liječi suhe i ispucale ruke, daje koži prirodnu vlažnost te je posebno korisna kod liječenja kožnih bolesti a posebno psorijaze. Pomaže pri liječenju raznih upala kože, poput seboreje ili psorijaze.

psoricin sastav

Kantarion

Koristi se za liječenje zaraženih rana, opekotina, ekcema i upalnih kožnih bolesti.  Sadrži visoke koncentracije različitih sastojaka koji su odlični za njegu kože i liječenje različitih kožnih oboljenja.

Vrbovica

Zbog svog ljekovitog sastava listovi vrbovice se koriste kod kožnih oboljenja, za ublažavanje i rješavanje neugodnih čireva na koži, liječenje ekcema i psorijaze jer ima antibakterijsko djelovanje.

Ljiljan

Macerat Ljiljana hidratizuje i omekšava kožu te je čini fleksibilnom. Pogodan je za zrelu i suhu kožu upravo zbog svojstva hidratacije. Pri liječenju psorijaze koristan je jer spriječava ljuštenje kože te daje joj prirodnu vlažnost.

Kako se koristi Psoricin

kako se koristi psoricinPrije nego što krenete sa nanošenjem pobrinite se da mlakom vodom dobro očistite upaljeni dio kože. Osim što će tuširanje sprati osušene ljuspice, pripremiće dermis za bolje upijanje. Nakon što ste odstranili oštećenja, uzmite manju količinu Psoricin melema te blagim pokretima nanesite na zahvaćeno područje.

Ostavite melem da jer je koži potrebno dugo vremena da pravilno upije bilo kakvu tečnost. Za dugotrajne rezultate, morate biti strpljivi i uporni. Zato, procedura treba da se ponovi barem dva puta dnevno i vaša koža će se znatno smiriti, a crvene fleke postepeno nestajati.

Kada rezultati postaju vidljivi?

Osobama koje boluju od blažeg stepena psorijaze će svakako trebati manje vremena da počnu primijećivati rezultate. Ipak, kada se radi o težim slučajevima  preporučuje se kombinovanje sa fototerapijom, prirodno izlaganje suncu ili oralno upotrebljevanja određenih antibiotika (po preporuci ljekara).

Gdje kupiti Psoricin

Ukoliko i sami vodite dugotrajnu borbu sa psorijazom– Psoricin melem će vam uštediti dosta vremena i novca jer se radi o zaista djelotvornom proizvodu. Psoricin melem nije dostupan u apotekama, već isključivo putem online narudžbi. Jednostavno kliknite na link i proizvod će vam biti dostavljen na kućnu adresu. Plaćanje se vrši pri pouzeću, a proizvod će vam biti dostavljen u roku od 48h.

Obezbjedite svojoj koži adekvatnu njegu i psorijaza će nestati zauvijek!