Medicina Tretmani

SkinGun – pištolj za opekotine koji djeluje pomoću matičnih ćelija

Skingun renova care

Kako ovaj “pištolj” zapravo pomaže? Poenta je u prskanju matičnih ćelija na ranjena mjesta, čime se omogućava brz nastanak novih ćelija kože – efikasnija regeneracija u odnosu na klasično zarastanje i zacijeljivanje opečenih mjesta. Postupak se započinje uklanjanjem manjeg dijela kože, koji je velik poput, recimo poštanske markice. Matične ćelije se potom razdvajaju, te stavljaju u rastvor koji je namijenjenj za prskanje po rani. Dobra stvar je što čitav tretman traje samo 90 minuta.

“Procedura je nježna i nova koža, koja izraste, isto osjeća i funkcioniše kao „originalna“ koža.”, kaže Tomas Bold, izvršni direktor kompanije Renova care.

Postoji pregršt zadovoljnih pacijenata koji su imali priliku da se susretnu sa novonastalom tehnikom rada, a utisci su im i više nego obećavajući za sve ostale ljude koji imaju isti problem. Naime, tvrde kako se njihova koža doslovno ne razlikuje po izgledu ni po osjećaju od ostatka kože na tijelu.

Odličan primjer za ovaj revolucionarni izum je i jedan četrdesettrogodišnji muškarac koji je usljed nezgode sa vrelom vodom, zadobio velike opekotine na području lijevog ramena i nadlaktice. Ovakva nesrećna situacija mu je stvorila ogromne podlive.

Srećom, odlučio je da se oproba sa novim metodom u svijetu medicine, pa su ga doslovno  “poprskali” sa 17 miliona ćelija i za šest dana se uspjela formirati potpuno nova koža i to preko čitave rane. Nakon 6 nedjelja od tretmana, uspio je da povrati kompletnu pokretljivost, što bi bilo upitno da se nije podvrgnuo ovom tretmanu.

Da je moć ovakvog medicinskog pomagala zaista ogromna, svjedoči i tridesetpetogodišnjak koji je pretrpio opekotine na više od jednoj trećini tijela. Nesrećan slučaj se desio kada je dodirnuo žicu pod naponom, pa ga je to koštalo zdrave kože. Nije imao izbora, stoga je odlučio da svoje povjerenje da ljekarima koji koriste ovaj nevjerovatni metod. Doktori su „poprskali“ skoro 24 miliona matičnih ćelija na njegovo tijelo.

Nakon samo 4 dana, razvio se tanak sloj kože preko njegovih ruku i grudi, a nakon 3 sedmice je doživjeo potpuno izlječenje. Do sada je ovu tehniku isprobalo 60 ljudi, a nesumnjivo je da će taj broj rasti od slučaja do slučaja. Sama poenta ovog pištolja je da ravnomjerno regeneriše kožu koja treba da se formira preko čitave rane, a da se to kontroliše još od prvog dana liječenja.

Pogledajte kako SkinGun funkcioniše:

Leave a Comment