Bolesti Medicina

Srušili zid kuće da iznesu ženu tešku 490 kilograma

najdeblja zena na svijetu

Argentinski vatrogasci bili su primorani da sruše zid kuće jedne Argentinke kako bi ta 490 kilograma teška žena bila iznijeta i prebačena u bolnicu na liječenje, prenose lokalni mediji.

Tridesetdvogodišnju Izabelu, koja živi u Rosariju – 340 kilometara sjeverno od Buenos Ajresa – iz kuće su iznijeli na krevetu pričvršćenom za kamion službe civilne odbrane, kako pokazuju fotografije objavljene u dnevniku “Klarin”, prenosi francuski “Figaro”.

Izabela godinama živi utučena, a veliki deo njenog tijela više nema nikakvu osjetljivost. Uz to su joj se na na nogama pojavili tumori usljed ekstremne gojaznosti.

“Uvijek sam bila gojazna. Napustila sam školu zbog diskriminacije koju sam trpila. Kasnije sam nastavila školovanje da bih bila neko u životu. Danas mi se to čini nemogućim”, rekla je ona argentinskom listu.

Prije osam godina, Izabela je imala 130 kilograma, a poslije očeve smrti upala je u depresiju.”Želim da se liječim i da živim”, uzviknula je pre nego što su je odvezli u bolnicu u Rosariju.

Leave a Comment