Medicina Savjeti

Žena oboljela od raka jajnika dobija 417 miliona $ odštete

johnson bejbi puder

Sud u Los Anđelesu presudio je da kompanija Džonson i Džonson mora da plati 417 miliona dolara ženi koja je tvrdila da je dobila rak jajnika usljed redovnog korišćenja pudera za bebe te kompanije. Tužbu je podnijela Eva Ečeverija, pošto, kako je navela u tužbi, Džonson i Džonson nije na proizvodima adekvatno upozorio potrošače o mogućem riziku od raka.

Njen advokat Mark Robinson rekao je da se njegova klijentica nadala da će presuda uticati da ta kompanija stavi dodatna upozorenja na svoje proizvode. “Gospođa Ečeverija umire od raka jajnika i rekla mi je da je jedino željela da pomogne drugim ženama širom zemlje koje imaju rak jajnika zbog korišćenja Džonson i Džonsona 20 i 30 godina”, rekao je Robinson.

Portparolka te kompanije Kerol Gudrič izjavila je da će se Džonson i Džonson žaliti na sudsku presudu i da, iako kompanija saosjeća sa oboljelima od raka jajnika, nauka govori u prilog bezbjednosti pudera za bebe.

Jednoj ženi iz savezne države Virdžinija kojoj je 2012. godine dijagnostikovan rak jajnika, sud u Sent Luisu je u maju dodelio 110,5 miliona dolara odštete, dok su prošle godine tri suđenja zbog iste stvari takođe završena odštetama od 72, 70,1 i 55 miliona dolara.

Gudrič je navela da se kompanija priprema za nova suđenja u SAD i da će nastaviti da brani bezbjednost svojih proizvoda.

Leave a Comment