Sex Zdravo tijelo

Kako izgleda kad žene svrše?

kako izgleda kad zene svrse

Ženski orgazam za muškarce oduvijek predstavlja nešto tajnovito i neshvatljivo. Čak i u današnje vrijeme kada se o seksu govori mnogo slobodnije, a sve informacije koje vas interesuju možete saznati putem interneta i televizije, mnogi ne znaju dovoljno o ženskom orgazmu. Takođe, zbog ustaljenog mišljenja da žene vrlo teško dolaze do orgazma, često muškarci nisu sigurni kako izgleda kad žene svrše i pitaju se da li njihova partnerka glumi vrhunac.

Za mnoge žene orgazam predstavlja redovnu pojavu, dok je za druge nešto što se ne dešava baš često. Istraživanja pokazuju da čak 60 odsto žena lažira orgazam i to zbog različitih motiva, ali uglavnom razlog je potreba da se partner osjeća kao veliki ljubavnik. Na vrhunac kod žena utiče dosta toga, a jedna od stavki je i to koliko je žena zadovoljna sobom i svojim partnerom. Neka od istraživanja navode da jedna od 10 žena nikada ne doživi orgazam, dok četiri od 10 svoj prvi orgazam dožive kroz masturbaciju. Slučaj da žene svršavaju istovremeno s partnerom je još rjeđi, i često zahtijeva tehnike koje se trebaju naučiti.

Bilo kako bilo, ne dozvolite da vas bilo šta obeshrabri. Pogrešne informacije, pogrešna očekivanja i strah koji se vezuje za seksualni odnos sprečavaju mnoge da uživaju u seksu i ostvare svoj seksualni potencijal.

Uz ove jednostavne savjete, koje ćete kasnije primijeniti i u praksi, otkrićete kako dovesti ženu do orgazma.

Puriwagra – tablete za snažnu i dugotrajnu erekciju novi hit na Balkanu 

Kako žene svršavaju?

Sa fiziološke tačke gledišta, orgazam je refleksni događaj kojim upravljaju nervi u kičmenoj moždini. Još za vrijeme predigre cijeli nervni sistem bude nadražen, hormoni poput adrenalina dovode do podrhtavanja mišića, puls postaje ubrzan, suši se grlo, a dah se produbljuje. Takođe, dolazi i do širenja zjenica, pojačane cirkulacije, a povećano lučenje adrenalina povećava količinu šećera u krvi.

U ovom procesu učestvuju i polni hormoni, pa krv pojačano ulazi u sva tkiva, a posebno u predjele genitalija zbog čega se povećavaju muški polni organ i ženin klitoris. Na vrhuncu uzbuđenja dolazi do orgazma koji predstavlja eksplozivno pražnjenje nervne i mišićne napetosti uz osjećaj užitka.

kako zene svrsavaju

Kod žena se u sve ove procese uključuju i psihološki uticaji i vrijednosni sistemi koji ponekad mogu sputavati prirodno uzbuđenje. Rijetke su žene koje do vrhunca mogu doći samo erotskim maštanjima, nego se u većini slučajeva trebaju uključiti i ritmički pokreti bedara, stezanje i opuštanje mišića vagine i karlice, te masaža klitorisa.

Žene opisuju orgazam na razne načine, zavisno od toga koliko su osjetljive i kakvu stimulicaju koriste. Neke od njih, s vremena na vrijeme, osjećaju orgazam po cijelom tijelu, kao žmarce užitka duž cijele kože, neke osjećaju snažne kontrakcije u području rodnice, a neke osjećaju pulsiranje s vanjske strane između usmina.

“Orgazam je kao snažna bujica zadovoljstva gdje je sve skoncentrisano oko klitorisa. Tenzija raste i zadovoljstvo zajedno sa njom, a onda u jednom momentu osjećam kao da će klitoris da mi eksplodira. Dolaze grčevi, a mozak bude preplavljen. Kada se sve završi, osećam se punom energije”, objasnila je jedna od žena.

Ženska ejakulacija – mit ili istina?

Fenomen zvani ženska ejakulacija bio je poznat starim Indijcima i ljudima drevnog istoka koji su upržnjavali tantra jogu, još prije nekoliko hiljada godina.

U toku seksualnog uzbuđenja, javljaju se tečnosti u vagini koje dolaze iz dvije žlijezde, Bartolinijeve i Skeneove. Vjeruje se da su te žlijezde slične muškoj prostati, a oblik i veličina im se razlikuju od žene do žene, a što se tiče sastava tečnosti, najsličniji je urinu. Pravilnom stimulacijom u toku seksualnog odnosa žene osjećaju navalu te tečnosti u vagini i u toku orgazma je najčešće izbacuju, mada ejakulacija kod žena ne mora biti povezana sa orgazmom. Svakako, pruža im veći užitak.

Utvrđeno je i da je najkraći put do ženske ejakulacije – stimulacije G tačke, koja se nalazi sa gornje strane kanala vagine, između 5 i 10 centimetara prema unutra. Pojava obično započinje nekontrolisanim drhtanjem nogu na koje se ne može uticati, te osjećajem da se ženi piški. Ženska ejakulacija može donijeti i iznenadnu navalu emocija jer je kontroliše nervi koji mogu stimuslisati i osjećanja.

kako izgleda kad zena svrsi zenska ejakulacija

Ako žena nema nikakvih problema sa svojom seksualnošću i spremna je da se prepusti muškarcu i pusti da on prstima ili oralno učini ono što joj je potrebno, rezultat će vjerovatno biti – mokar.

Kako dovesti ženu do orgazma?

Orgazam služi užitku, uz to poboljšava opšte psihofizičko stanje organizma, a to pomaže gradnji povezanosti između partnera. Za postizanje ženskog orgazma neophodna je intimna i opuštena atmosfera začinjena seksualnim uzbuđenjem. U tim uslovima vagina postaje vlažna, protok krvi se pojačava, a usne vagine se odvajaju i šire.

Takođe, većina žena osjeća veću želju za seksualnim odnosom u vrijeme ovulacije. Kod većine žena što je želja veća, dolazi do većeg prepuštanja, a time i lakše dolazi do orgazma.

Ipak, tačnog univerzalnog recepta nema. Sa svakom ženom morate pronaći neki individualni pristup. Orgazmična žena može naučiti šta joj je potrebno da bi lakše mogla doživjeti orgazam, odnosno kakva vrsta stimulacije, koji položaj i eventualne fantazije joj olakšavaju doživljavanje orgazma.

Iako je brzinski seks ponekad dobar, nekim ženama to nije dovoljno. Trebate imati na umu da, što više vremena uložite, to ćete više dobiti. Opustite se i uživajte u svakom djeliću vaše seksualne igre. Duža predigra predstavlja veću vjerovatnoću da žena doživi orgazam, pogotovo ako duže stimulišete klitoris. Kod oralnog zadovoljavanje žene trebate imati na umu da se u klitorisu nalazi osam hiljada nervnih završetaka.

Adekvatna stimulacija klitorisa najbolji je i najjednostavniji put do ženskog orgazma. Ova anatomska “tipka” je pravi vulkan zadovoljstva, ali nije dovoljno samo je pritisnuti da bi “proradila”. Većina žena uživa u stimulaciji jezikom i kružnim pokretima prstima. U toku seksa, važno je da birate poze koje omogućavaju paralelnu stimulaciju erogenih zona.

Zadovoljavajući seks zahtijeva informisanost, učenje, vježbu, upoznavanje kako sa sopstvenim, tako i sa tijelom i potrebama partnera. Kroz komunikaciju sa partnerkom imate najveće šanse da saznate kako dovesti ženu do orgazma, zato otvoreno razgovarajte o potencijanim problemima i zajedno prevazilate sve poteškoće. Kao što ste već mnogo puta čuli – u opuštenoj, intimnoj atmosferi vježbajte do savršenstva!

GoPotent čaj – prirodno rješenje za potenciju

Leave a Comment