Fitnes Savjeti Zdrav život Zdravo tijelo

Kako ostati u formi tokom izolacije zbog korona virusa

kako ostati u formi tokom izolacije zbog korona virusa

S obzirom na to da su teretane i fitnes centri zatvoreni do daljnjeg vrlo lako možemo upasti u zamku i prepustiti se ljenčarenju kod kuće. Teško je održati motivaciju i formu sada kada je svima kretanje ograničeno, međutim ključ je u tome kako gledate na stvari.

Važno je znati da redovnim vježbanjem pomažete ne samo svom fizičkom zdravlju već i psihičkom. Okruženi smo mnogobrojnim i često ne tako lijepim vijestima, kretanje nam je ograničeno i nivo stresa samo raste. Kako vaše raspoloženje ne bi opadalo pokušajte da u svoju svakodnevnicu uvrstite i vježbe koje će uticati na dobrobit vašeg opšteg zdravlja.

Napravite plan kog ćete se pridržavati

Vrlo lako nam pažnju odvlače poslovne obaveze, kućni poslovi i vrijeme koje želimo provesti sa porodicom. Život u karantinu nije uopšte jednostavan, a naročito za veće porodice. Kako biste odvojili vrijeme za sebe pokušajte napraviti plan vježbanja za jednu sedmicu. To će vam pomoći da ostanete motivisani i dostignete svoj cilj.

kako ostati u formi tokom izolacije zbog koroan virusa

Pronađite partnera za ovaj izazov

Ukoliko ste osoba koja se lakše pokreće u grupi i više vam prijaju izazovi pronađite partnera za vježbanje. To može biti neko od vaših ukućana ili neki prijatelj sa kojim možete vježbati tokom video poziva. Ukoliko niste sami biće mnogo lakše da se pridržavate rasporeda jer ćete imati konstanto pozitivan osjećaj nadmetanja koji pokreće.

Korona virus: sve što treba da znate

Iskoristite društvene mreže

Mnogi fitnes treneri koriste društvene mreže kako bi sa svojom publikom djelili korisne savjete, ali i konkretne treninge. Bez obzira da li preferirate Facebook ili Instagram, na obje platforme možete pronaći kompletne treninge, ali čak i live treninge kroz koje vas fitnes instruktori motivišu da ustanete sa kauča i pokrenete se.

Za vježbanje kod kuće ne treba vam nikakva dodatna oprema. Postoji veliki broj vježbi u kojima treba da koristite samo svoju težinu kako biste postigli rezultate: sklekovi, trbušnjaci, čučnjevi i mnogi drugi. Ono što je važno jeste da se pokrenete i steknete naviku redovnog vježbanja kako bi vaše tijelo i um ostali aktivni tokom perioda karantina.

Kako brinuti o mentalnom zdravlju u vrijeme pandemije