Savjeti Zdravo tijelo

Na Novom Zelandu rođena beba teška 7,39 kg

fat born baby

U bolnici u Velingtonu na Novom Zelandu, na svijet je donesena beba teška nevjerovatnih 7,39 kg. Statiska pokazuje da se u ovoj zemlji nije ranije rodila beba sa sličnom  težinom, a sigurni smo da je i u svijetu jedna od vodećih po svojoj kilaži.

Kako svjetski mediji prenose, majka djeteta je iz Louer Hata, a u pomenutoj bolnici je pod stručnim nadzorom porođaj izvršen za 3 sata i obavljen je putem carskog reza. Dužina beba iznosila je 57 cm, a kao što smo već naglasili – njena težina je čak dvostruko veća od normalne.

Najbitnije od svega je da su i majka i beba u dobrom stanju, pa razloga za brigu nije ni bilo. Najteži dječak sa ovog područja je drugi po redu sin u ovoj porodici, a i prvi je bio jako težak sa 5,4 kg. Mada, težina prvenca je nešto više uobičajeno nego kod drugog djeteta.

Očevi prijatelji vole da se našale na ovu temu, pa kažu kako je njegov sin budući nasljednik Jonaha Lomua, koji je jedan od najpoznatijih, ali i najboljih igrača ragbija na Novom Zelandu.

“Ljudi misle da će moj sin biti naslednik Jonaha Lomua, mi ipak vjerujemo da će biti pijanista”, istakao je ponosni otac.

Leave a Comment