Fitnes Zdravo tijelo

Ovo su namirnice koje će vam pomoći da smršate

namirnice koje će vam pomoći da smršate

Odricanje omiljenog slatkiša ili jela uvijek je najteži dio svake dijete, ali to ne mora nužno da znači da se morate i izgladnjivati kako bi izgubili kilograme. Obično se osobe sa viškom kilograma podvrgavaju strogim dijetama i pretjeranim vježbanjem u teretani što obično dovodi do opšte iscrpljenosti organizma. Nutricionisti obično savjetuju da vašem tijelu obezbjedite adekvatan broj kalorija kao i nutrijenata kako bi moglo pravilno da funkcioniše, a kod gubitka kilograma ključ je u sagorijevanju masti. Pravilnim izborom namirnica poput grejpfruta ne samo da ćete podstaći sagorijevanje masti u vašem organizmu već će se i tijelo snadbjedti sa dovoljno nutrijenata dok istovremeno gubite kilograme.

Sadržaj teksta:

Orašasto voće

Orašasto voće sadrži dovoljno masti, vlakana i proteina čija će vam kombinacija obezbjediti dovoljno energije i učiniti vas sitim. Porcija badema će sa 200 kalorija sadržati 7 grama proteina kao i 18 grama korisnih masti i pola grama vlakana. Nutricionisti dodaju da neke vrste orašastog voća sadrže i omega-tri masne kiseline koje su poznate po svojim blagotvornim djelovanjima na organizam.

Jaja

Još jedan odličan izvor proteina i koristih masti su jaja. Konzumacijom jaja izrađujete mišićnu masu dok istovremenu sagorijevate salo. 6 grama proteina kao i pet grama korisnih masti i samo 70 kalorija sadržani su u jednom jajetu. Osim toga, jaja sadrže holin koji je odgovaran za zdravlje moždanih ćelija.

Pročitajte i :Jaja za doručak mogu odgoditi glad

Mlijeko

mlijeko za mršavljenje

Mlijeko obiluje proteinima i kalcijumom. Odličan je izvor animalnih proteina kao i kalcijuma minerala zaduženog za zdravlje kostiju.  Punomasno mlijeko iako sadrži više kalorija sadrži i više koristih nutrijenata što znači da ćete kroz punomasno mlijeko apsorbovati više vitamina D kao i vitamina A.

Maslinovo ulje

maslinovo ulje

Sva ulja (osim kokosovog) će vam obezbjediti dovoljno korisnih masti i masnih kiselina kako bi vas održali sitim i odvratili od raznih grickalica koje uzimate na pauzi. Maslinovo ulje je ipak omiljeno među nutricionistima zbog svojih mnogobrojnih prednosti po čovjekovo zdravlje. Kašika maslinovog ulja sadrži 120 kalorija od kojih je 13 grama korisnih masti.

Avokado

Avokado je odlična kombinacija korisnih masti, vlakana, a odličan jei izvor kalijuma koji smanjuje zadržavanje vode i nadimanje. Zbog svoje obilnosti u kalorijama preporučena porcija je jedna polovina avokada.

Pročitajte i : Nutricionisti uporedili: Avokado ili Nutela tost?

Grejpfrut

grejpfrut

Zbog svoje niskokalorične vrijednosti grejpfrut je odličan izbor ukoliko ste na dijeti i  niste sigurni šta da prezalogajite u pauzi između obroka. Grejpfurt sadrži visok nivo antioksidanasa uključujući vitamin C što znači da ćete istovremeno jačati svoj imuni sistem dok gubite kilograme.

Kako smršati brzo i trajno bez izgladnjivanja?