Higijena Zdrav život

7 užasnih stvari koje djevojke rade tokom menstruacije

menstruacija

“Oni dani” u mjesecu su uvijek najgrozniji za svaku ženu ili djevojku. No, neke se opuste u toj mjeri da počnu raditi stvari koje nimalo nisu ugodne. Da li i koliko se pronalazite u određenim situacijama, saznajte već u nastavku teksta.

Sadržaj teksta:

Ne brinu o dlačicama tokom menstruacije

Ovo je nekoliko dana kada većina djevojaka izbjegava da uzme brijač u ruke, s obzirom da je spriječena da ode na depilaciju. Zato se najradije ne opterećuju tim, iako nije poželjno da dužina dlačica bude duža od 1 cm, s obzirom da se na njima sakuplja krv i to može da izazove neugodne mirise.

Neredovno mijenjaju uložak ili tampon

Tokom menstruacije je najvažnije REDOVNO mijenjati higijenska sredstca koja koristite, bilo da su to ulošci, tamponi ili sve popularnije menstrualne čašice. Ne smijete dozvoliti da se nakupi previše krv, jer osim što može da neugodno miriši – stvoriće bakterije koje zasigurno ne želite da imate u svom tijelu.

Pred kraj menstruacije nose samo gaćice

Ovo su oni dani kada krv ide po principu “kap po kap”, a tada su lijene da stave uložak zbog tako malo količine tečnosti koja izlazi. No, to nije razlog da se ne nose dnevni ulošci koji mogu da prime malo krvi, mijenjaju se, a opet će gaćice ostati potpuno čiste.

Iako je “prošlo”, ne mijenjaju gaćice po dva dana

navike menstruacije

Najgore što se može desiti jeste da nosite uflekane gaćice od krvi. Ovo je čista ljenost i ništa više, a sigurno smo da ne želite biti sami sebi prljavi. Ružne navike su tu da se mijenjaju, a ovo je ništa više nego to.

Bacaju tampone i uloške u WC šolju

Nikad, apsolutno nikad nemojte bacati ove stvari u WC šolju, jer su ogromne šanse da je zapušite. I, pogodite šta? Majstor će reći šta je bio uzrok ove katastrofe, a ako ste to učinili u gostima – ne želimo ni zamisliti koliko srama ćete tad osjećati.

Sex tokom menstruacije

Iako nekom ovo predstavlja najbolji sex tokom čitavog mjeseca (zbog povišenih hormona), ovo je apsolutno nehigijenska stvar kojom možete samo zgaditi svog partnera, ali dobiti i opasne infekcije. Iako su i oni najčešće radoznali da probaju kako je to imati odnose tokom menstruacije, nemojte se čuditi ako se odalje od vas na neko vrijeme.

Ispuštaju tonu gasova

Tokom menstruacije, žene imaju veću potrebu da odlaze na WC i vrše veliku nuždu, kao i da konstantno puštaju gasove s obzirom da su stalno nadute. Mada, neke iskorištavaju to stanje i otvoreno puštaju gasove pred ukućanima i prijateljima, a to bi zaista trebalo da odrade u drugoj prostoriji gdje niko ne boravi.

Leave a Comment