Ishrana Zdrav život

Alkalizujte svoj organizam uz pomoć ovih namirnica

alkalizujte svoj organizam,namirnice

Našem organizmu potreban je izbalansiran pH kako bi naše zdravlje bilo optimalnom nivou. pH vrijednost našeg organizma često zna biti poremećena konzumiranjem previše kiselih namirnica, što često rezultuje slabim imunitetom i ozbiljnim zdravstvenim problemima. Uvrstite sljedeće namirnice u svoju svakodnevnu ishranu kako bi alkalizovali svoje tijelo i spriječili nastanak bolesti.

Sadržaj teksta:

Bademi

Bademi osim što obiluju korisnim masnim kiselinama, redovnom konzumacijom obezbjediće vam blistavu kožu, kosu i nokte. Smanjuju nivo lošeg holesterola, a odličan su izbor ukoliko želite da se riješite viška kilograma.

Krastavci

Krastavci su prirodan diuretik koji će izbalansirati vaš pH i obezbjediti potrebnu hidrataciju organizmu. Svježi sok od krastavca eliminisaće višak kiselina iz vašeg organizma.

sok od krastavca

Kupus

Redovnom konzumacijom kupusa snabdijećete vaše tijelo ključnim hranjivim sastojcima i mineralima kao što su magnezijum i vitamin C. Kupus takođe sprečava nastanak određenih vrsta kancera.

Grejpfrut

Grejpfrut će redukovati vašu tjelesnu težinu i izbaciti višak masnoća iz organizma. Bez obzira što ima kiseo i gorkast ukus grejpfrut se zapravo smatra alkalnom namirnicom.

grejpfrut

Limeta

Ovo citrusno voće bogato vitaminom C eliminisaće sve toksine i bakterije iz vašeg urninarnog trakta.

Limun

Sok od limuna je najmoćniji napitak kada je u pitanju detoksikacija i čišćenje organizma. Pored svog kiselog ukusa, sok od limuna će zapravo izbalansirati vaš pH, ubrzati metabolizam i ojačati vaš imunitet!

sok od limuna