Alternativna medicina Medicina

Čajevi koji rješavaju vaše zdravstvene probleme

čajevi koji rješavaju vaše zdravstvene probleme

U prirodi postoji mnoštvo biljaka koje zahvaljujući svojim sastojcima imaju blagotvorno dejstvo na naše zdravlje. Njihova priprema u obliku čaja može imati višestruko djelovanje – osvježavanju, hidratizuju dok istovremeno i liječe te preventivno djeluju na mnoge bolesti.

Blagotvorno dejstvo čajeva zasniva se na visokom sadržaju brojih antioksidanasa, polifenola i fitohemikalija. Međutim, svaki čaj će imati pozitivan učinak na vaš problem samo ukoliko pravilno odaberete pravi.

Predstavljamo vam neke od najpoznatijih čajeva koji svojim djelovanjem mogu pomoći kod određenih zdravstvenih problema, a neki od njih vam čak mogu pomoći i pri mršavljenju.

Sadržaj teksta:

Hypertea čaj za regulisanje krvnog pritiska

hypertea čaj

Hypertea čaj je prirodan proizvod u čiji sastav ulaze najefikasnije biljke u prirodi koje čuvaju kardiovaskularno zdravlje. Hypertea čaj se preporučuje osobama koje imaju problema sa visokim krvnim pritiskom, kao i osobama koje žele očuvati zdravlje svojih krvnih sudova i spriječiti nastanak hipertenzije i ostalih kardiovaskularnih bolesti.

Hypertea predstavlja biljnu mješavinu biljaka koje ne samo da čuvaju zdravlje srca i krvnih sudova, već imaju umirujući efekat te ublažavaju tjeskobu i napetost. Redovnom konzumacijom Hypertea čaja, dugoročno održavate zdravlje svojih krvnih sudova, jer sastojci čaja vraćaju elastičnog vašim krvnim sudovima, spriječavajući nastanak hipertenzije.

Hypertea čaj možete poručiti ovdje!

Diabetin čaj za dijabetičare

diabetin caj

Diabetin čaj predstavlja čajnu mješavinu ljekovitih biljaka koje uspješno regulišu nivo šećera u krvi. Osim što čuva održava nivoe glukoze na optimalnim nivoima, Diabetin čaj može biti i odličan izvor energije.

U sastav Diabetin čajne mješavine ulazi ekstrakt Crnog duda, biljke Vodopije i ekstrakt Čičoke. Navedene biljke pomažu upravo pri kontroli dijabetesa i spriječavanju njegovog napretka. Upotreba Diabetin čajne mješavine preporučuje se uz prilagođenu ishranu koju određuje vaš ljekar prema vrsti i težini dijabetesa.

Diabetin čaj možete poručiti ovdje!

GoSlim čaj za mršavljenje

goslim

Trenutno najpopularniji čaj za mršavljenje  – GoSlim čaj često se naziva superherojem među čajevima za mršavljenje. Zašto? Jer formula ovo čaja objedinjuje ekstrakte najefikasnijih biljnih ekstrakata koji ne samo da potiču gubljenje kilograma već donose i brojne dobrobiti organizmu. Kilogrami se tope zahvaljujući posebnoj kombinaciji biljaka koje daju energiju i ubrzavaju sagorijevanje masti.

Glavni sastojci GoSlim čaja su: kim, komorač,kora krušine, smreka, korijen sladića i list sene. Svi ovi sastojci poznati su po svom snažnom uticaju na gubitak kilograma. Svaki od sastojaka koji ulazi u formulu ovog čaja predstavlja kvalitetan i efikasan segment pri mršavljenju.

GoSlim čaj pozitivno  djeluje i na ostale aspekte zdravlja pa tako proljepšava kožu, kosu i nokte jer zahvaljujućim svom detox dejstvu pomaže izlučivanje viška toksina iz organizma. Nakon konzumiranja GoSlim čaja primjetićete da kako vam se san poboljšao te kako je kompletno zdravlje organizma na zadivnom nivou.

GoSlim čaj možete poručiti ovdje!

Prostamid čaj za prostatu

prostamid caj

Problemi sa prostatom zastupljeniji su kod muškaraca u zrelijim godinama, a kada je u pitanju zdravlje prostate, izuzetno je važno da redovno odlazite na kontrole i reagujete na vrijeme na bilo koju promjenu. Pored redovnih kontrola, muškarcima se preporučuje i kozumacija Prostamid čaja. Ljekovite biljke koje ulaze u sastav Prostamid čaja dokazano pomažu u liječenju bolesti prostate ali i preventivnom djelovanju na razna oboljenja.

Prostamid čaj djeluje i antibakterijski, te ublažava upale mokraćnih kanala i urinarnog trakta. Biljke poput korpive, brusnice i breze koje ulaze u sastav Prostamid čaja imaju snažan uticaj na poboljšanje i očuvanje zdravlja prostate, dok sastojci poput Ruzmarina djeluju kao prirodni afrodizijak, koji jača libido i pomaže postizanej i održavanje erekcije kod zrelijih muškaraca.

Prostamid čaj možete poručiti ovdje!

GoPotent čaj za potenciju i libido

gopotent caj

GoPotent čaj ne samo da će vam obezbjediti seksualnu energiju i erekciju koja traje satima već će i dugotrajno riješiti problem impotencije. GoPotent čine visokoefikasni biljni sastojci sa snažnim učinkom na potenciju kod muškaraca. Svaka od biljaka koja ulazi u sastav čaja ima određenu ulogu u jačanju libida, povećavanju testosterona i produženju trajanja erekcije. Konzumiranje ovog čaja se preporučuje muškarcima svih dobnih starosti koji imaju problema sa oslabljenim libidom, erektilnom disfunkcijom i potencijom.

Bilo da svojoj partnerki želite obezbjediti nezaboravan provod u krevetu ili želite potpuno izliječiti problem sa impotencijom sve što treba da uradite jeste da popijete šoljicu GoPotent čaja. Uz GoPotent čste potpuno bezbjedni od neželjenih efekata  jer se radi o 100% prirodnoj formulaciji staroj stotinama godina.

GoPotent čaj možete poručiti ovdje!

Reumatin čaj protiv bolova i zglobovima

reumatin

Ukoliko bolovi u zglobovima utiču na vaš život – šoljica Reumatin čaja može pomoći da se oslobodite bolova. Reumatin čaj ima prouupalna svojstva koja značajno mogu ublažiti bolove u zglobovima i ublažiti simptome reumatoidnog artritisa.

U sastav Rematin čaja ulaze protuupalne bilje poput biljke dan-noć, žalfije kao i hajdučke trave. Navedeni sastojci ublažavaju bolove ublažavaju bolove u zglobovima, mišićima i tetivama.

Reumatin čaj možete poručiti ovdje!