Medicina Savjeti

Prostamid – čaj za zdravu prostatu

prostamid - caj za prostatu

Bolesti prostate su jedan od najčešćih zdravstvenih problema sa kojima se susreće sve više muškaraca u zreloj dobi. Bolesti prostate često dovode i do drugih problema kao što su upale mokraćnih kanala i problemi sa potencijom. Upravo zbog toga se mnogim muškarcima u poznijim godinama preporučuje Prostamid čaj, za očuvanja zdravlja prostate i poboljšanja potencije.

Rizik od pojave bolesti prostate se povećava sa starenjem što zahtjeva redovne odlaske ljekaru kao i preventivno djelovanje.Iako je bolest učestala, većina muškaraca nije dovoljno informisana o zdravlju i poremećajima prostate. Mnogi muškarci često zanemaruju ovaj problem, a strah i nelagoda od odlaska ljekaru često dovode do toga da se bolest nepimjetno razvija.

Najčešće bolesti prostate su:

Tri su važna koraka za očuvanje zdravlja prostate – zdrava prehrana, fizička aktivnosti i redovni (preventivni) urološki pregledi. Hrana koju jedemo i pića koja konzumiramo mogu imati znatan utjecaj u prevenciji raznih bolesti. Ipak, osim ishrane, tu su i ljekovite biljke koje dokazano pomažu kod različitih bolesti prostate. Kada je u pitanju zdravlje prostate, izuzetno je važno da reagujete na vrijeme kako biste spriječili dalje komplikacije po zdravlje. Ukoliko se pitate šta već danas možete uraditi po zdravlje prostate, mi vam preporučujemo redovnu konzumaciju Prostamid čaja.

Ljekovite biljke koje ulaze u sastv Prostamid čaja dokazano pomažu u liječenju raznih bolesti prostate i očuvanja muškog zdravlja.

bolesti prostate prostamid čaj

Prostamid čaj se preporučuje svim muškarcima u zrelim godinama. Bilo da želite preventivno djelovati ili spriječiti razvijanje upale prostate, Prostamid čaj će vam u tome pomoći. Prostamid čaj za očuvanje zdravlja prostate djeluje antibakterijski te ublažava upalu prostate mokraćnih kanala i urinarnog trakta.

Antioksidansi Prostamid čaja spriječavaju oticanje prostate i njegog oštećenja. Konzumacija čaja takođe pomaže pri jačanju imunog sistema čineći ga otpornijim na upale i štetne uticaje.

Urološke infekcije kao i bolesti prostate mogu značajno narušavati kvalitet vašeg života. Na sreću, mnogi preparati na bazi bilja mogu uspješno ublažiti mnoge simptome bolesti prostate kao i razvijanje ozbiljnih oblika bolesti. Ipak, to ne znači da treba da zanemarujete i odlažete odlazak urologu ukoliko ste primjetili određene simptome.

Sadržaj teksta:

Sastojci Prostamid čaja za prostatu

Kod različitih bolesti biljke su pronašle svoje mjesto u terapiji, pa tako i kod bolesti prostate. U sastav Prostamid čajne mješavine ulaze najefikasnije biljke koje obiluju antioksidansima i ostalim korisnim sastojcima koji čuvaju zdravlje prostate i spriječavaju dalji napredak već postojećih bolesti.

sastav prostamid čaja

U sastav Prostamid čaja ulaze sledeće ljekovite biljke:

Kopriva

Budući da kopriva efikasno potiče mokrenje i praženje mjehura te ima prouupalna dejstva, odlična je pri tretiranju bolesti prostate i mokraćnih kanala. Smanjuje upale u organizmu čime se preventivno djeluje na prostatitis. Kopriva takođe ima snažan detoks uticaj što znači da potiče eliminisanje štetnih materija iz organizma.

Brusnica

Brusnica se koristi za prevenciju i liječenje raznih bolesti urinarnog trakta te pomaže pri ublažavanju simptoma i problema sa prostatom. Smatra se da brusnica ima antikarcinogena svojstva, zbog svog obilnoj sadržaja antioksidanasa koji spriječavaju nastanak štetnih materija u organizmu.

Listovi breze

Potiču obnavljanje urogenitalnog sistema i čuva zdravlje prostate. Djeluje tako što pospješuje mokrenje i izlučivanje viška tečnosti iz organizma, te na taj način pročišćava mokraćne kanale i održava ih zdravim i funkcionalnim.

List peršuna

Peršun se smatra prirodnim lijekom za poboljašnjem upale prostate. Pored blagotvornih dejstava po zdravlje prostate peršun se koristi i kao prirodni lijek za poboljšanje seksualne funkcije. Čaj od peršuna pojačava libido i potenciju kao i trajanje seksualnog odnosa.

Ruzmarin

Ruzmarin djeluje kao prirodni afrodizijak te poboljšava lokalnu cirkulaciju. Poboljšanje rada lokalne cirkulacije pomaže ne samo kod održavanja zdravlja prostate već i kod jačanja libida i održavanja erekcije kod zrelijih muškaraca.

Zašto piti Prostamid čaj za prostatu?

Praktikovanje zdravog načina života može mnogo pomoći pri očuvanju zdravlja prostate. Ipak, konzumiranje čajeva kao što je Prostamid takođe može napraviti značajne promjene u vašem zdravlje.

Prostamid čaj sadrži brojne antioksidanse koji su važni za zdravlje prostate. Prostamid čaj ne sadrži kofein, koji može imati štetno djelovanje na prostatu i mjehur.

Prostamid

Prostamid čaj predstavlja dodatak ishrani sa 100% prirodnim sastavom koji blagotvorno utiče na cjelokupno stanje organizma. Čaj je takođe pogodan za detoksifikaciju organizma jer efikasno potiče izlučivanje toksina ali i viška vode iz organizma. Svaki od sastojaka koji ulazi u formulu ovog čaja predstavlja kvalitetan i efikasan segment pri očuvanju zdravlja prostate.

Kako se koristi Prostamid?

Kako bi se ostvarili najbolji rezultati, Prostamid čaj je potrebno da konzumirate redovno. Čaj se priprema tako što u 3 dl vrele vode potopite 3 kafene kašike Prostamid čaja i ostavite da se ohladi. Preporučuje se da uzmate najmanje 2 šolje prostamid čaja tokom dana. Preporučeno trajanje tretmana je jedan mjesec.

S obzirom da se radi o potpuno prirodnoj formulaciji Prostamid čaj možete koristiti preventivno, te njegovo konzmiranje ne mora biti nužno ograničeno na mjesec dana. Ukoliko želite očuvati zdravlje svoje prostate i mokraćnih kanala, možete Prostamid piti svakodnevno u trajanju koliko god vi to želite.

Prostamid čaj – iskustva

Nakon što mi je dijagnostifikovana upala prostate, osjećao sam tako jaku bol da nisam mislio ni na šta drugo osim kako da riješim svoj problem. Nakon konzumiranja Prostamid čaja, puno se bolje osjećam! Muškarci, nemojte zanemarivati ovakve probleme i tražite rješenje na vrijeme!

Nedavno mi je dijagnostifikovana upala prostate. Jako porazno, osjećao sam se kao da sam izgubio muškost. Problem se takođe odrazio i u krevetu. Problemi sa erekcijom su takođe postali dodatni probem koji me je mučio. Počeo sam uzimati Prostamid i mnogo se bolje osjećam! Učestalo mokrenje je nestalo kao i problemi sa libidom! Preporučujem ovo svim muškarcima.

Imao sam duboku bol u preponama, i tada je ustanovljeno da imam prostatitis. Probao sam najprije sa raznim prirodnim tretmanima i onda sam otkrio Prostamid Moje zdravlje se vratilo u normalu i srećom sam izbjegao razne neugodne tretmane.

Kako i gdje kupiti Prostamid?

Prostamid čaj je moguće naručiti online putem ove web stranice. Vodite računa o vlastitom zdravlju i birajte prirodne tretmane kad god je to moguće. Redovni pregledi prostate su najvažniji korak u prevenciji nastanka bolesti prostate, dok zdrav način života i konzumiranje Prostamid čaja vas mogu značajno poštedjeti brojnih komplikacija po zdravlje prostate.