Ishrana Zdrav život

Kisela voda nije poželjna!

mineralna voda
Prema istraživanju naučnika, nije zdravo gutati gasove kroz piće (misli se na mineralnu vodu i gazirana pića), jer se na taj način pokreće lučenje hormona gladi, pa samim tim imate veću potrebu da jedete više nego uobičajeno. Iako ova voda ne sadrži kalorije, sasvim je logično da se njenom konzumacijom možete udebljati.U studiji Bircajt univerziteta na Palestinskoj zapadnoj obali, 16 pacova podeljeno je u četiri grupe.

Prva grupa dobila je da pije vodu, druga zaslađeni negazirani napitak, treća gazirani zaslađeni napitak i treća, gazirano piće sa vještačkim zaslađivačem. Svi su dobili pristup neograničenim količinama hrane.Posle tri mjeseca, oni koji su dobijali gazirane napitke, bili su mnogo teži od ostalih miševa – čak 20 odsto.

Naučnici su onda odlučili da studiju sprovedu i na ljudima, ali su umesto svih tih pića, jednoj grupi dali da pije običnu gaziranu mineralnu vodu uz doručak. Ispostavilo se da je kod njih nivo grelina, hormona gladi, bio šest puta viši nego kod ispitanika koji su dobili običnu vodu.

Leave a Comment