Zdrav život

(Nove) stvari koje je donio koronavirusa: podrška, shvatanje ljepote onoga što smo imali do sada i projekat Kupidomaće.ba

kupi domace online prodavnica

Ukoliko možemo da pričamo o dobrim stvarim koje je donio koronavirusa, onda bismo svakako na prvo mjesto stavili saosjećanje i drugačiji pogled na zajednicu, ljude, odnose, važnost posla i uzajamne podrške u teškim vremenima. Upravo iz toga nastala je jedna potpuno nova platforma koja će, ukoliko zaživi, promijeniti mnogo toga malim i srednjim domaćim preduzećima, ali i svim potrošačima. Riječ je o platformi Kupidomaće.ba.

Kupidomaće.ba je platforma za online prodaju domaćih proizvoda. Sa jedne strane za cilj ima da pomogne bh. firmama da dođu do svojih potrošača online, a sa druge da zajednici omogući da, u vremenu kada je jako važno da čuvamo svoje zdravlje i da izbjegavamo prevelike kontakte, dobije sve što je potrebno. Najvažnije od svega, iza kreiranja ove platforme nisu profitabilni razlozi, jer je platforma potpuno besplatna.

Princip funkcionisanja je podjednako jednostavan kao i osnovna namjena. Svi prodavači i proizvođači iz BiH koji žele da prodaju online treba da se registruju ovdje, nakon čega će moći početi sa kreiranjem prodavnice i unošenjem proizvoda. Potom treba samo da redovno prate narudžbe u panelu i vrše dostavu prema principu koji sami odrede, a sa modelom plaćanja pouzećem. Sve uslove prodaje prodavači definišu samostalno, bez uticaja platforme.

Naravno, Kupidomaće.ba pazi i na potrošače, tako da će raditi odobravanje svih prodavača prije nego kreiraju svoje prodavnice, kako bi bili sigurni da kupujete od provjerenih firmi. Takođe, kao i u svim drugim velikim online šopovima, integrisane su recenzije i komentari kupaca, a plaćanje se vrši tek kada vam proizvod stigne na adresu. Na vama je samo da odaberete proizvode koji su vam potrebni i da prođete nekoliko jednostavnih koraka koje prati svaka online kupovina prije nego vam proizvod bude dostavljan do ulaznih vrata.

Platforma, koja je od danas zvanično funkcionalna, je nastala kao proizvod jedne digital marketing agencije, koja je svoje vrijeme i resurse izdvojila najprije za izgradnju, a potom i za promociju. U periodu koji slijedi očekuje se povećanje broja online prodavnica, ali i niz unapređenja koji dolaze za većim brojem korisnika. Dugoročni cilj je da ovo postane mjesto na kojem će se obavljati redovna kupovina, a ne samo privremena pomoć u vrijeme koronavirusa.

Ostaje još samo da vas pozovemo da se ovoj #kupidomaće akciji pridružite i vi. Pozovite svoje prijatelje da pogledaju sajt, podijelite Kupidomaće.ba na društvenim mrežama, pratite ih na Facebook-u i Instagram-u, kupujte preko ove platforme kada vam nešto treba i tako podržite domaću privredu, ali i pozovite sve one za koje znate da bi mogli da kreiraju svoju online prodavnicu.

Ne zaboravite da je domaće često bolje od uvoznog, a to je jedna od glavnih poruka koje vam poručuju kreatori platforme. Sada je važnije više nego ikad da se zajedničkim snagama izborimo sa svim preprekama koje nam je donijela pandemija.