Dom Zdrav život

Riješite ih se: 6 stvari koje unose negativnu energiju u vaš dom

6 stvari koje unose negativnu energiju

Da li ste primjetili nedostatak harmonije i ravnoteže u vašoj kući? Ukoliko jeste, najvjerovatnije postoje stvari koje biste mogli ukloniti iz vašeg doma, a koje utiču na energetski balans svih ukućana. Samo mala promjena može pozitivno uticati na atmosferu u kući, jer često nismo svjesni da određeni predmeti kradu našu energiju. Feng shui stručnjaci preporučuju da se riješite sljedećih 6 stvari:

Sadržaj teksta:

Okrznuti tanjiri, šolje i posude

Prema riječima feng shui stručnjaka, oštećeno posuđe može negativno da utiče na karijeru ili finansije. Radije kupite novo suđe po povoljnijim cijenama, nego da koristite staro koje je oštećeno.

Prazne posudice za šećer ili so

Kao i prethodna stavka, ova takođe ima veze sa kuhinjskom opremom. Svima nam se dogodi da u kući nestane namirnica koje svakodnevno trošimo, ali ne bismo smjeli imati potpuno prazne posudice za šećer ili so.

Hrpa starih novina, časopisa i knjiga

Trebalo bi da se novine bacaju čim se pročitaju, prema savjetima feng shui stručnjaka. Ukoliko skupljate časopise ili knjige, obavezno ih posložite u ormare ili komode. Knjige, časopisi i novine ne bi smjeli biti složeni u gomile koje stoje na podu, zato što na taj način uzimaju energiju.

Cipele ispred vrata

Bez obzira na to da li se nalaze ispred spavaće sobe ili bilo koje druge, ovi predmeti su pravi energetski vampiri pogotovo ako su neočišćene. Ormarić za cipele neće bespotrebno raspršivati energiju u vašoj kući.

Prljava odjeća u uglu sobe

Možda je najlakše baciti prljavu odjeću u neki ugao, ali na tom mjestu nestaje sva pozitivna energija iz doma. Ovo je jedna od najvažnijih stvari na koje upozoravaju feng shui stručnjaci. S tim u vezi, trebalo bi da posjedujete korpe za odlaganje prljave odjeće.

Mjesto za sjedenje ili spavanje ispod drvene grede

Drvene grede su vrlo popularan dizajnerski element koje često viđamo u baštama i domovima. Međutim, ako ste postavili klupu, kauč ili krevet ispod drvene grede, znajte da su otrovne strelice negativne energije usmjerene prema vama. Stoga pomjerite kauč ili krevet na neko drugo mjesto.