Lijekovi Medicina

Varcosin gel – spas za proširene vene na nogama

varcosin gel

Svi se možemo složiti da su proširene vene na nogama estetski neprivlačna pojava podjednako kod muškaraca i žena. Shodno tome, osobe sa ovim problemom često smatraju da su proširene vene samo estetski problem, noseći odjeću koja ih prikriva i ne čineći ništa da ih izliječe. Ponekad varikozne vene mogu prouzrokovati niz zdravstvenih tegoba, te da ih je potrebno tretirati kako ne bi prouzrokovale više od samo estetskog problema. Kako nastaju varikozne vene, kako ih liječiti te zašto je Varcosin najefikasniji lijek za njihov tretman pročitajte u nastavku teksta.

Sadržaj teksta:

Varcosin – lijek nove generacije

I dok su se do sada svi lijekovi bazirali na eliminisanje simptoma varikoziteta, Varcosin gel je specijalizovan za revitalizaciju nogu tako što potpomaže vensku cirkulaciju te na taj način smanjuje upalu i otečenost. Varcosin gel ima opuštajući učinak na umorne noge nakon cjelodnevnog stajanja. Aktivne komponente gela, efikasno prodiru kroz kožu i stimulišu cirkulaciju nogu i smanjuju rizik od upale. Upravo zbog svog specifičnog mehanizma djelovanja, Varcosin gel predstavlja vodeći proizvod na našem tražištu pri prevenciji i liječenu varikoznih vena.

Bilo da vam proširene vene predstavljaju samo estetski problem ili vam dodatno uzrokuju i bol i neugodu potrebno je da vašim nogama obezbjedite adekvatnu njegu. Zašto biste većinu svog vremena provodili tražeći garderobu koja će vam prekriti noge kada adekvatnom njegom možete svojim nogama pružiti sve neophodne sastojke koji će im obezbjediti zdrav ali i njegovan izgled?

Naruči Varcosin sa 50% popusta!

Zbog čega se javlja varikozitet?

Varikozitet ili proširene vene su većinom rezultat loše cirklulacije. Ukoliko se na bilo koji način poremeti normalan protok krvi, kao rezultat se javljaju proširene, bolne i otečene noge. Varikozitet često ima i nasljednu ulogu, ali neadekvatno držanje, nedostatak sna i fizičke aktivnosti mogu značajno doprinijeti pogoršanju stanja.  Ipak, nedostatak adekvatne njege  jedan je od ključnih faktora koji utiču na pogoršanje simptoma varikoziteta. Upravo zbog toga je neophodno da priuštite sebi adekvatnu njegu nogu.

Glavni faktori koji povećavaju rizik od proširenih vena:

Rezultati istraživanja medicinske komore pokazali su da se kod preko 60% pacijenata javljaju pogoršani simptomi varikoziteta  usljed neadekvatne njege. Prema statstičkim podacima, gotovo da svaka peta osoba pati od simptoma varikoziteta, te da gotovo polovina oboljelih ne čini ništa kako bi eliminisala ove simptome.

varikozitet

Kako djeluje Varcosin?

Zahvaljujući svojim visokoefikasnim sastojcima, Varcosin gel djeluje višestruko. Odmah pri prvom nanošenju osjetićete blagotvorno dejstvo ove kreme, u šta će vas uvjeriti nje trenutačno umirujuće dejstvo. Redovnim korištenjem, primjetićete kako vam je cirkulacija značajno poboljšana, te da vam koža nogu izgleda generalno bolje i njegovanije.

  1. Normalizuje funkcionisanje venskih zalisaka

Varcosin gel djeluje tako što normalizuje funkcionisanje venskih zalizaka. Kod pacijenata sa proširenim venama venski zalisci koji nisu potpuno zatvoreni dovode do refluksa krvi zbog čega cirkulacija krvi ide u suprotnom smjeru. Varcosin gel efikasno jača venske zaliske i normalizuje cirkulaciju krvi.

  1. Jača endotel krvnih sudova

Uzrok varikoziteta ponekad može izazvati i hiperprodukcija mrtvih endotelnih ćelija koje blokiraju krvne sudove i istanjuju ih. Varcosin gel jača endotelni sloj krvih sudova, te ih čini jakim i elastičnim.

  1. Smanjuje aktivnost trombocita

Varcosin gel omogućava optimalan broj trombocita, čija pretjerana aktivnost dovodi do stvaranja krvih ugrušaka.

Sastav Varcosin gela

Ono što Varcosin gel čini lijekom nove generacije je i njegov inovativan sastav sa potpuno prirodnim sastojcima. Nakon dugogodišnjeg istraživanja, stručnjaci su uspjeli da kreiraju lijek za varikozitet uz pomoć prirodne i alternativne medicine.  Iako je djelovanje Varcosin gela usmjereno na borbu protiv varikoznih vena, redovna upotreba značajno poboljšava i izgled nogu čineći ih glatkim i njegovanim.

Ekstrakt hajdučke trave

Aktivni sastojci ekstrahovani iz tzv hajdučke trave su prirodni estri koji štite i šire krvne sudove, te povećavanju njihovu elastičnost. Njihova prednost se takođe ogleda u tome što spriječavaju upalu te djeluju umirujuće, te na taj način smanjuju otečenost i nogu.

Ulja rimske kamilice i lavande

Sastojci koji duboko hidriraju i njeguju kožu na nogama, osvježavaju kožu te smanjuju prekomjerno znojenje. Zahvaljujući ovim sastojcima, Varcosin gel omogućava lijepe, glatke i njegovane noge i nakon cijelodnevnog stajanja.

Ekstrakt divljeg kestena

Dugogodišnja istraživanja potvrdila su pozitivne uticaje sastojaka divljeg kestena na varikozitet.  Specifični tanini na bazi flavonoida imaju antioksidativni efekat, spriječavaju nastanak slobodnih radikala koji oštećuju zidove krvnih sudova. Specifični tanini su zaslužni za preventivno djelovanje Varcosin gela protiv nastanka proširenih vena tako što štite zidove krvih sudova i imaju protuupalni efekat.

Ulje čempresa i ruzmarina

Vitaminska aktivnost navedenih sastojaka igra važnu ulogu u regulisanju oksidoredukcijskih procesa u organizmu. Smanjuju propustljivost i krhkost kapilara te jačaju zidove krvnih sudova.

Kada rezultati tretmana postaju vidljivi?

Blago i umirujuće dejstvo gela osjetićete odmah nakon prvog nanošenja. Ipak, trajne rezultate ne očekujte nakon prvih par nanošenja. Prije svega, imajte na umu da su iskustva korisnika individualna te da je svaka osoba drugačija. Osobama koje boluju od blažeg stepena varikoziteta svakako da je potrebno manje vremena kako bi počeli primjećivati rezultate.

varcosin rezultati

Ipak, kada se radi o težim slučajevima varikoziteta, preporučuje se trajanje terapije minimalno mjesec dana u kombinaciji sa učestalijim kretanjem i adekvatnom prehranom. Podstaknite djelovanje gela tako što ćete redukovati faktore koji pogoršavanju varikozitet na minimum. Takođe, ne zaboravite da primjenjujete i naše savjete za prevenciju proširenih vena:

  • Trudite se da što manje stojite, te svaki put kada ste u mogućnosti držite noge blago uzdignutim
  • Koristite elastične čarape za proširene vene
  • Ukoliko se uz proširene vene javlja svrab, ne češite ih kako ne biste oštetili vene
  • Konzumirajte više vitamina C i E

Kako se koristi Varcosin gel?

Preporučeno korištenje Varcosin gela je 2-3 puta dnevno. Kremu nanesite blagim masažnim pokretima, počevši od predjela butina pa sve do članaka. Masažnim pokretima ćete takođe postići dobru cirkulaciju i ubrzati proces oporavka. Kako bi se efikasni sastojci što bolje upili preporučuje se da kremu ne ispirate vodom barem pola sata nakon nanošenja.

Kao što smo već spomenuli, trajanje tretmana isključivo zavisi od stepena varikoziteta. Kod blagih slučajeva, preporučeno trajanje tretmana je 1-2 sedmice, dok kod komplikovanih slučajeva varikoziteta preporučuje se trajanje tretmana u trajanju od minimalno mjesec dana u kombinaciji sa adekvatnom ishranom, dovoljnim unosom vitamina i kraćim stajanjem.

Kako poručiti Varcosin gel?

Kako kažu stručnjaci, proširene vene mogu izazvati ozbiljne posljedice po zdravlje. Kombinacija sile teže i nepravilnog rada venskih zalizaka uzrokuju smanjen protok krvi u venskim tkivima, te takva koža počinje pucati i nastaju varikozni čirevi. Ipak, najveća opasnost proširenih vena prijeti od udarca ili posjekotina kože iznad proširene vene čije oštećenje može izazvati ozbiljan gubitak krvi što zahtjeva hitnu ljekarsku intervenciju. Zašto biste sebe i svoje zdravlje izlagali ovakvim rizicima?

Zaboravite na riskantne operacije i potpuno sigurno i bezbolno riješite problem varikoznih vena. Ne dopustite da vas izgled vaših nogu spriječava da uživate u stvarima koje zaslužujete. Započnite svoju promjenu na bolje već danas i poručite svoju Varcosin kremu.

Klikni i naruči Varcosin gel!

Proces naručivanja je veoma jednostavan. Na datoj web stranici unesite svoje kontakt podake i  Varcosin krema će vam biti dostavljena na kućnu adresu. Vodite brigu o svom zdravlju i recite zbogom proširenim venama!