Dom Zdrav život

Visoki stropovi u domu: kako ih pametno iskoristiti?

Imate dom sa kosim stropom? Uređenje takvog enterijera na prvu može djelovati jednostavno, ali kako proces opremanja bude trajao, uvidjećete koliko prepreka mogu donijeti kosi zidovi. U svakom slučaju, na raspologanju imate prostor koji je zbog oblika i visine zida jako teško iskoristiti. Ugao pod kojim je nakošen zid može doprinijeti tome da imate ili dovoljno ili premalo prostora.

Ne želite da vam nekoliko kvadrata stoji u prazno? Zato morate dobro da osmislite sve do najmanjeg detalja. Bitno je da zadržite zadovoljavajući nivo funkcionalnosti, ali i da odaberete stil koji vam se najviše sviđa. Pogledajte nekoliko fotografija koje vam mogu poslužiti kao inpiracija za dekor različitih prostorija vašeg doma.

Spavaća soba

Ako vam je ponestalo ideja za opremanje spavaće sobe, možete se poslužiti sa nekoliko primjera koje smo vam pripremili. Pokušajte da u prostor ispod kosine, smjestite krevet jer je on najniži dio namještaja u sobi pa ćete imati osjećaj da ste iskoristili prazninu.

Kuhinja

Ovo je prostorija u kojem dame provode najviše vremena stoga je potrebno dobro razmisliti o elementima, kao i radnim pločama koje će doći tik ispod kosine.

Kuhinja sa kosim stropom 2. jpeg

Kupatila

Kada je riječ o kupatilima, kosi stropovi ovdje ne prave nikakav problem. Naime, poslužiće vam kao dekorativna stavka prilikom opremanja i možete da se poigrate bojama i materijalima zida, kao i ugradnim policama za kozmetiku koje idu ispod kosine.

Dnevna soba

U zavisnosti od ugla pod kojim zid pada, poigrajte se ormarićima, policama i drugim odložnim namještajem, te ukrasnim elementima.

 

 

Leave a Comment