Dom Zdrav život

Visoki stropovi u domu: kako ih pametno iskoristiti?

Imate dom sa kosim stropom? Uređenje takvog enterijera na prvu može djelovati jednostavno, ali kako proces opremanja bude trajao, uvidjećete koliko prepreka mogu donijeti kosi zidovi. U svakom slučaju, na raspologanju imate prostor koji je zbog oblika i visine zida jako teško iskoristiti. Ugao pod kojim je nakošen zid može doprinijeti tome da imate ili dovoljno ili premalo prostora.

Ne želite da vam nekoliko kvadrata stoji u prazno? Zato morate dobro da osmislite sve do najmanjeg detalja. Bitno je da zadržite zadovoljavajući nivo funkcionalnosti, ali i da odaberete stil koji vam se najviše sviđa. Pogledajte nekoliko fotografija koje vam mogu poslužiti kao inpiracija za dekor različitih prostorija vašeg doma.

Sadržaj teksta:

Spavaća soba

Ako vam je ponestalo ideja za opremanje spavaće sobe, možete se poslužiti sa nekoliko primjera koje smo vam pripremili. Pokušajte da u prostor ispod kosine, smjestite krevet jer je on najniži dio namještaja u sobi pa ćete imati osjećaj da ste iskoristili prazninu.

Kuhinja

Ovo je prostorija u kojem dame provode najviše vremena stoga je potrebno dobro razmisliti o elementima, kao i radnim pločama koje će doći tik ispod kosine.

Kuhinja sa kosim stropom 2. jpeg

Kupatila

Kada je riječ o kupatilima, kosi stropovi ovdje ne prave nikakav problem. Naime, poslužiće vam kao dekorativna stavka prilikom opremanja i možete da se poigrate bojama i materijalima zida, kao i ugradnim policama za kozmetiku koje idu ispod kosine.

Dnevna soba

U zavisnosti od ugla pod kojim zid pada, poigrajte se ormarićima, policama i drugim odložnim namještajem, te ukrasnim elementima.

 

 

Leave a Comment