Higijena Savjeti

Kako da dezinfikujete telefon, a da ga pri tome ne oštetite

kako da dezinfikujete mobilni telefon a da ga pri tom ne ostetite

Mobilni telefon postao je nerazdvojiv dio većine nas i mnogo nam je lakše pristati na svaki vid fizičke izolacije nego na odvojenost od tog malog pametnog uređaja. Pomoću njega dolazimo do najnovijih informacija, zabavljamo se i komuniciramo sa ljudima koliko god oni bili daleko. Međutim, sada je vrijeme više nego ikada kada je potrebno naročitu pažnju posvetiti čišćenju mobilnog telefona.

Već ste sigurno čuli da su eksperimenti pokazali da se na mobilnom telefonu nalazi više bakterija nego u toaletu. Do sada nismo posebnu pažnju obraćali na ovaj problem, ali danas je od izuzetne važnosti da se ovim pitanjem pozabavimo.

Širenje koronavirusa sve nas je navelo da mnogo više pažnje posvetimo ličnoj higijeni – detaljno pranje ruku, pravilno kihanje i kašljanje. Ova upozorenja u posljednje vrijeme ističu se vrlo često, a mi ćemo uz to dodati da je nezaobilazan korak u higijeni i redovno čišćenje telefona. Ukoliko ste nakon povratka kući oprali ruke, a potom uzeli mobilni telefon sve pada u vodu.

kako da dezinfikujete telefon

Kako da očistite telefon, a da ga ne oštetite:
– isključite mobilni telefon,
– uzmite vlažne maramice koje ne sadrže izbjeljivač,
– iscjedite dodatnu vlagu iz maramica i prebrišite telefon sa svih strana,
– kada završite čišćenje maramicu bacite u kantu za smeće,
– krpu od mikrofibera nakvasite vodom i njom još jednom prebrišite telefon,
– na kraju još jednom prebrišite telefon suhom krpom.

Preporučuje se da vaš mobilni telefon čistite svaki put nakon što se vratite kući. S obzirom na to da je većina građana trenutno u samoizolaciji, čišćenje telefona biće potrebno vjerovatno jednom nedeljno kada se vratite iz prodavnice.

Kako brinuti o mentalnom zdravlju u vrijeme pandemije