Sex Zdravo tijelo

Kako napraviti dildo – vašu novu igračku za masturbaciju

kako napraviti dildo

Prije svega potrebno je razjasniti nekoliko stvari po pitanju masturbacije. To više nije tabu tema! Svi znamo koliko ja zabavna ali i zdrava. Ukoliko ne znate sve blagodeti koje sa sobom masturbacija nosi, evo kratkog pregleda:

  1. smanjuje rizik od srčanih problema: istraživanja su pokazala da su žene koje rijetko imaju orgazme više podložne srčanim poteškoćama
  2. čisti ten: zahvaljujući procesu lučenja oksitocina tokom masturbacije smanjuje se nivo hormona stresa, kortizola koji je inače jedan od glavnih krivaca za crvenilo i akne na koži
  3. spavaćete kao beba: ukoliko imate problema sa nesanicom, redovna masturbacija može značajno da pomogne zahvaljujućui lučenju hormona prolaktina koji ima umirujući efekat
  4. vagina će ostati u formi: koliko god čudno zvučalo, i mišiće vagine treba vježbati i važno je održavati redovan dotok krvi u te dijelove tijela.

Na kraju, posebno treba istaći možda i najvažniji benefit masturbacije: dobro raspoloženje. Davno je dokazano pozitivno dejstvo masturbacije na mentalno zdravlje. Kaže se za orgazam da je prirodni antidepresiv.

Dakle, uz zdravo srce, dobar san, sjajan ten i pozitivno raspoloženje, sigurno ćete i živjeti duže!

Pročitajte i : Gdje se nalazi G tačka i kako je najlakše pronaći?

Kako masturbirati?

Na internetu možete pronaći različite vodiče za uspješnu masturbaciju. Ipak, smatramo, da je to prilično besmisleno, ne postoji specijalno uputstvo koje vas vodi do orgazma. Tako da ne ni postoji odgovor na pitanje iz našeg podnaslova.

Naprosto, svaka žena je posebna, i svaka treba da razvije svoj jedinstven način masturbacije prema sopstvenim potrebama i senzibilitetu.

Uradite sve što je potrebno da se opustite, obezbijedite sebi sasvim dovoljno vremena i prostora da vas niko ne može ometati. Možete iskoristiti samo svoje prstiće ili pronaći neki drugi rekvizit.

kako da sama napravim dildo

Kada su u pitanju seksualna pomagala, postoje mnoge različite vrste vibratora i dildoa. U moru dildoa različitih veličina, oblika, tvrdoća, boja i drugih karakteristika treba izabrati pravi.

Žene se na našim prostorima često nepotrebno stide da ga nabave. Odlazak u sex shop je i dalje kod nas nešto što je sramota. Ako od nekoga i čujemo da je bio u ovakvoj prodavnici, rećiće da je baš kupovao rođendanski poklon za drugaricu.

Pročitajte i : Bijeli vaginalni iscjedak, simptom bolesti ili normalna pojava?

Kako da sami napravite dildo?

Ova pomagala nisu uopšte jeftina. Kod nas se mogu pronaći neki povoljniji al i ovdje vrijedi izreka koliko para toliko muzike iliti uživanja. Bez 50KM ne možete puno birati.

Ukoliko ne želite izdvojiti previše novca za ovu igračku da kupite vibrator online ili vas je blam da odete u sex shop, postoje brojne uputstva za –  kako napraviti dildo, sami kod svoje kuće. Evo nekoliko prijedloga.

Sa jedne strane, tu su, nazovimo ih,  prehrambeni dildoi koji žene najčešče koriste poput banane, krastavca, patlidžana i tikvice.  Pored toga, različite tvrde kućne predmete koji vam veličinom odgovaraju možete pretvoriti u dildo. Samo uključite maštu.  Jako je važno da sve navedno prvobitno dobro očistite i svakako koristite kondom.

Ukoliko želite neko dugoročno rješenje, predlažemo jedno sjajno hand made. Naime, osnovno što vam je potrebno je silikonski kit – ona bijela ili prozirna smjesa koja se koristi za fugiranje i lijepljene u kuhinji i kupatilu. Ovo je idealan materijal zato što kada se osuši i očvrsne, ostaje elastičan. Pored toga potreban vam je jedan kondom odgovarajuće veličine koji će poslužiti kao kalup. Slijedi:

  1. Uspite oko 200ml silikona u kondom a potom, istisnite višak vazduha i privežite ga da ne curi.
  2. Od papira A4 formata napravite valjak odgovarajučeg prečnika (prilagodite sebi onako kako volite) i u njega uvucite kondom sa silikonom. Poenta je da ovaj valjak formira oblik budućeg dilda.
  3. Na nekoliko mjesta probuštite ga iglom kroz papir kako bi pustili malo vazduha zbog sušenja.
  4. Nakon 24 časa silikon je očvrsnuo toliko da možete skinuti kondom kako bi se silikon dalje sušio.

Nakon sedam dana, silikon će potpuno očvrsnuti. I to je to, dobili ste svoju novu igračku. Uživajte.

IMG_0240

Svakako za koju god opciju se odlučite, kakav god dildo po nekom drugom uputstvu napravite, bitno je da osigurate da bude dovoljno čvrst. Inače, smislite unaprijed dobar izgovor za hirurga.

 

Leave a Comment