Sex Zdravo tijelo

Gdje se nalazi G tačka i kako je najlakše pronaći?

Gdje se nalazi G tačka i kako je pronaći

G tačka ili rijetko nazvana Grefenbergova tačka, mit je koji već decenijama uzdrmava muški dio populacije zbog pretpostavke da je baš ova erogena zona ključ za intenzivan organzam kod žena. I dok nauka još uvijek raspravlja o tome da li G tačka zaista postoji, iskustva žena tvrde drugačije. Lokacija G tačke varira od žene do žene zbog čega je ponekad potrebno jako puno istraživanja i eksperimentisanja kako bi je locirali. Ipak, ukoliko imate sreće da je pronađete, G tačka može izazvati pravu erupciju zadovoljstva.

Sadržaj teksta:

Da li G tačka zaista postoji?

Prošlo je 70 godina odkako je njemački ginekolog Grafenberg objavio članak u kome opisuje erogenu zonu na prednjem dijelu zida vagine koji stimulacijom dovodi do intenzivnog orgazma, a ponekad čak i do ejakulacije žene. Od tada se već decenijama vodi kontraverzna debata o tome da li G tačka zaista postoji. Postoji mnogo mišljenja oko G tačke i njene strukture, od kojih se izdvajaju dvije pretpostavke – da se radi o dijelu klitorisa ili da je u pitanju struktura smještena 5-6 centimetara iznad otvora vagine. Iskustva i mišljenja žena su različita, i ne postoji ujedinjeno mišljenje o tome da li G tačka zaista postoji. I dok je nekim ženama G tačka jedna od omiljenih erogenih zona, ostale opisuju njenu stimulaciju kao neprijatno iskustvo.

Prirodne tablete za snažnu i dugotrajnu erekciju novi HIT na Balkanu!

Gdje se nalazi G tačka?

G tačka je tkivo veličine zrna graška koje se nalazi na prednjem zidu vagine. Prilikom uzbuđenja ovo tkivo nabrekne zbog čega ona postaje vidljiva i vrlo osjetljiva na dodir. U početku čini se kao da imate potrebu urinirati da bi se nakon nekoliko sekundi ovaj osjećaj pretvorio u prijatnu senzaciju. Prema svjedočenjima nekih žena stimulacija ovog nabora uopšte ne prija bez obzira koliko ona trajala, a seks opisuju kao bolan. 

Svaka žena ima drugačiju anatomiju vagine, a snopovi veoma osjetljivih nervnih završetaka mogu da se nalaze na različitim mjestima. Ukoliko još uvijek tragate za svojom G tačkom, imajte na umu da je ona jako teška za pronaći ukoliko niste uzbuđeni a često je potrebno jako puno eksperimentisanja kako bi pronašli svoju vruću tačku.

Ponekad se može se desiti da iskusite bolan i neprijatan osjećaj ukoliko vaša vagina nije dovoljno vlažna. Međutim, ako se dovoljno potrudite G tačka može svaki orgazam učiniti  nezaboravnim iskustvom. Gdje se nalazi G tačka

Stimulacija klitorisa

Određeni stručnjaci tvde da G tačka zapravo nije dio ženske anatomije, već da se radi o dijelu klitorisne mreže nerava. Postoje mišljenja da stimulacija G tačke zapravo stimulacija klitorisa, a da se tokom penetrativnog vaginalnog odnosa stimuliše klitoris kako bi se dostigao vrhunac.

Stimulacija klitorisa je siguran put do ženskog orgazma, ali kada je riječ o vaginalnom orgazmu mali broj žena se može pohvaliti da ga je doživjelo. Upravo je G tačka zaslužna za doživljaj vaginalnog orgazma.

G zona, istražite svoje tijelo

I dok jedni tvrde da je G tačka tkivo, drugi smatraju da je samo u pitanju zona koju kontroliše posebna vrsta nerava. Ukoliko se pravilno stimuliše, G zona može izazvati pravu erupciju zadovoljstava a sve što je potrebno jeste da dovoljno istražite svoje tijelo kako bi saznali gdje se nalazi vaša G zona kao i koje poze vam najviše odgovaraju.

Prije nego što krenete u potragu, jako je bitno da se opustite i uživate jer u suprotnom bi mogao preovladati osjećaj nelagode. Najprije počnite sa laganom masažom vagine, a zatim ukoliko se osjećate dovoljno opuštenom krenite u istraživanje prstima.

G zona

Masaža vagine

G tačka je opipljiva samo ukoliko smo dovoljno uzbuđeni. Masaža vagine će pomoći da se uzbudimo, a pojačan protok krvi učiniće da G tačka nabrekne kako bismo je mogli lakše locirati. Masaža vagine, stimulacija klitorisa ili čak fantaziranje prirediće vam plimu uzbuđenja nakon čega se možete upustiti u istraživanje prstima sami ili uz pomoć partnera.

Počnite od stidnih usana a zatim nakon što je dovoljno navlažena prstima uđite u nju i masirajte njene zidove. Masažu vagine možete izvoditi i uz pomoć lubrikanta. Masaža vagine pomoćiće cirkulisanju vaše seksualne energije a razbiće i energetske blokade iz vašeg tijela. Stručnjaci tvrde da masaža vagine pomaže kod nepravilnog rada hormona, bolnih menstruacija kao i izbacivanju hormona iz tijela.

Pročitajte i : Kako masturbirati? Žene, ovo morate znati!

Istražujte prstima

Prsti su odličan način da se istraži i stimuliše G tačka. Sami ili uz pomoć partnera pokušajte pronaći put do G tačke. Smjestite se u udoban položaj, a zatim uz pomoć dva prsta krenite u istraživanje zidova vaše vagine. G tačka bi trebala da bude smještena pet ili šest centimetara od samog ulaza u vaginu. Dakle, radi se o prednjem dijelu zida vagine koji je okrenut stomaku a ne leđima. Prstima okrenutim jagodicama nježno povlačite duž vagine, a uz malo sreće napipaćete nabor na samom zidu vagine koji bi trebao da bude vaša G tačka.

 Nakon što ste locirali svoju G tačku, pokušajte da je nadražite pokretima koji vam najviše odgovaraju. Bilo da vam pašu blagi i lagani dodiri ili jači pritisak na opipano nabreklo tkivo vaše tijelo će vam dati odgovor u vidu orgazmičnog osjećanja. Na ovaj način spoznaćete koji vam ritam najviše odgovara prilikom odnosa sa vašim partnerom. Ukoliko orgazam izostane ne brinite jer za to uvijek postoje seks igračke!

Seks igračke

Seks igračke će vam pomoći da odredite gdje vam se nalazi G tačka onda kada vaši prsti zakažu. Upotrebom seks igračaka istraživanjem ćete istovremeno uspjeti stimulisati klitoris koji će vam pružiti blagi osjećaj zadovoljstva. Ova vrsta istovremene stimulacije može vam pomoći da postignete tzv miješani orgazam-vaginalni i klitorisni orgazam istovremeno. Zvuči nestvarno ali je u praksi itekako moguće.

seks igračke

Odgovarajuća poza u seksu

Poza u kojoj ste na vi na njemu je odlična za pronalazak i stimulaciju G tačke. U ovoj poziciji vi imate potpunu kontrolu, a miješanjem možete vršiti blagi pritisak na zidove vagine. Ukoliko pronađete svoju G tačku, nastavite je stimulisati tempom koji vam najviše odgovara. Imajte na umu da klasična misionarska poza nije najbolji izbor ukoliko vam je cilj pronalazak G tačke, stoga se držite poza koje će vam omogućiti da maksimalno iskoristite njen potencijal.

Puriwagra – tablete za snažnu i dugotrajnu erekciju novi hit na Balkanu

G tačka, koje su najbolje poze?

Kako bi se stimulisala G tačka tokom seksualnog odnosa potrebno je eksperimentisati kako bi saznali koja vam poza najviše odgovara. Isprobajte poze u kojima vi preuzimate kontrolu kako biste otkrili gdje se ona nalazi kao i kakva vrsta stimulacije vam najviše odgovara.

Takođe, ukoliko ste znatiželjni uvijek možete sami bez partnera krenuti u istraživanje vaših erogenih zona. Imajte na umu da pronalazak G tačke nije nemoguća misija kako se često govori, te da uz malo upornosti i istraživanja uz odgovarajuće poze vidjećete da je bilo vrijedno truda.

Kaubojka

Neka vaš partner legne na leđa, kako biste vi mogli biti na vrhu. Na ovaj način imaćete potpunu kontrolu nad ritmom, dubinom kao i uglom penetracije kako bi lakše pronašli i stimulisali G tačku. Umjesto da se bacate gore i dolje, pokušajte da se pomjerate napred i nazad kako biste stimulisali G zonu na zidovima vagine. Miješanjem takođe može pomoći, zato se ne plašite eksperimentisati sa različitim brzinama i uglovima.

poza u seksu kaubojka

 

Dogi stajl

Ova poza je takođe odličan način da se postigne dublja penetracija kao i pravilan ugao za vrijeme odnosa. Tokom penetracije pokušajte da se nagnete na podlaktice ili pomjerajte kukove unazad kako biste promjenili ugao sve dok ne pronađete položaj koji vam najviše odgovara. Možete probati i drugačiju varijantu tako što ćete leći na krevet okrenuti stomakom dok vam noge vise sa kreveta, omogućavajući vašem partneru bolji pristup od pozadi.

poza u seksu dogi stajl

 

Zatvorena misionarska poza

Blago odstupanje od klasične misionarske poze djelovaće puno blagotvornije na vašu G tačku. U klasičnoj misionarskoj pozi, partner dolazi u kontakt samo sa donjim vaginalnim zidom umjesto sa gornjim na kome je smješena G tačka. Igru započnite sa klasičnom misionarskom pozom, a zatim privucite koljena na grudi. Na ovaj način vaši vaginalni zidovi biće priljubljeniji pojačavajući trenje prilikom penetracije.

Kašika

Okrenite se bočno svom partneru, a zatim skupite noge kako pojačali trenje. Na ovaj način pojačaćete ugodnost za parnera, a vaša G tačka će biti pravilno stimulisana. U ovoj poziciji vaš partner će moći da stimuliše vaš klitoris, a ukoliko dodatno izvijete leđa omogućićete dublju penetraciju i veći užitak.

Kako zadovoljiti ženu?

Stimulacija G tačke nije nešto što baš sve žene smatraju uzbudljivim. Zadovoljiti ženu često nije nimalo lak zadatak, a ukoliko se pitate kako imajte na umu da je anatomija svake žene drugačija, a uz malo eksperimentisanja lako ćete saznati šta vašoj partnerki najviše odgovara. Nekim ženama stimulacija G tačke upošte ne prija, što ne mora nužno značiti da se radi o aseksualnosti.

Go Potent čaj za potenciju i libido 

Orgazam je jedinstveno iskustvo, a ženski reproduktivni organ je takav da omogućava više vrsta orgazama. Neke žene ne mogu dostići orgazam prilikom odnosa sa partnerom već osjećaj vrhunca isključivo postižu samostalnim masturbiranjem. Takođe, neke žene vrhunac dostižu stimulacijom klitorisa dok je nekima to lakše samo vaginalnom stimulacijom. Stoga, bacite se u istraživanje kako saznali kako zadovoljiti ženu i priuštiti joj nezaboravno iskustvo u krevetu!

Kako izgleda kad žene svrše?

 

G tačka kod muškaraca

Žene nisu jedine vlasnice G tačke, a seksolozi tvrde da jedna od vrućih zona kod muškaraca jeste žlijezda veličine oraha smještena neposredno iznad bešike. Tačnije, G tačku kod muškaraca poznajemo pod svakodnevnom imenom – prostata. Pravilnom stimulacijom prostate muškarac se navodno može dovesti do nezaboravnog vrhunca.

Smatra se da je jednaka koncentracija nervnih završetaka sadržana i u muškim i u ženskim G tačkama koje kada se pravilno stimulišu mogu dovesti do intenzivnih organazama kod oba pola. Žlijezda veličine oraha smještena neposredno iznad bešike upravo je muška G tačka.

Istraživanju muške vruće tačke potrebno je pristupiti pažljivo jer je ovaj predio kod muškaraca posebno osjetljiv i svaki pogrešan korak mogao bi dovesti do neprijatnog i bolnog osjećaja.

G tačka kod muškaraca

Kako se stimuliše G tačka kod muškaraca?

Mnogi stručnjaci i  seksolozi objašnjavaju kako prostata sadrži ogroman broj nervnih završetaka koji muškarca mogu dovesti do vrhunca. G tačka kod muškaraca nalazi se na samom ulazu u anus, a radi se o malom čvoriću veličine oraha. Ukoliko ste je pronašli sve što je potrebno da uradite jeste da je pažljivo i nježno milujete jer se radi o jednom od najosjetljivijih mjesta na tijelu muškarca.

Ukoliko se vaš partner osjeća previše nervoznim za ovaj čin pokušajte najprije pokušajte stimulisati njegov pernierum (predio između testisa i anusa) tako što ćete ga lagano masirati sa dva prsta. Masiranjem pernieruma pokrenućete lančanu reakciju zadovoljstva.

Ne zaboravite na lubrikant!

Čak i umetanje prsta u vaginu ukoliko nije dovoljno vlažna zna biti bolno iskustvo. I dok se vagina može sama ovlažiti, kod anusa to nije slučaj. Pristupanje analnom otvoru bez lubrikanta nikada nije preporučljivo, u suprotnom može postati bolno iskustvo. Takođe možete eksperimentisati i sa vrstom lubrikanata.

Budite sigurni da je vaš partner dovoljno opušten i dajte mu do znanja da možete prestati u bilo kom momentu ukoliko on to želi, a zatim krenite u istraživanje.

Jeste li čuli za A tačku?

Uprkos vjerovanjima, G tačka nije jedina tačka koja će vas dovesti do fantastičnog orgazma. Famozna G tačka je nesumnjivo jedna od najpopularijih erogenih zona, ali u poslednje vrijeme pažnju nam zaokuplja sve više i manje popularna A tačka.

A tačka nalazi se malo dublje od G tačke, a statistika tvrdi da je samo 11% žena uspjelo pronaći svoju A tačku. Iako obe zone priređuju slične senzacije, seksolozi preporučuju stimulaciju A tačke za vrijeme predigre dok je G tačku bolje ostaviti za glavni čin. A tačka vas možda neće svaki put dovesti do orgazma, prvenstveno zbog toga što je smještena dublje u vagini u odnosu na G tačku, ali će njena stimulacija svakako dovesti do pojačane osjetljivosti i vlažnosti vagine.

Kako pronaći A tačku?

Obzirom da je smještena malo dublje u vagini, A tačku je najlakše pronaći i stimulisati pozama koje omogućavaju duboku penetraciju kao što je dogi stajl. Ukoliko ipak želite da se poigrate svojim prstima, procedura je identična kao i pri pronalasku G tačke, a sve što treba da uradite dalje jeste da prste gurnete malo dublje.

Da ste pronašli A tačku prepoznaćete po prijatnom orgazmičnom osjećaju, a pojačano vlaženje vagine jedan je od prepoznatljivih znakova da ste na pravom putu. Stimulacijom A tačke dokazano možete postići nekoliko uzastopnih orgazama, koji traju i do 20 sekundi.

Ukoliko vam je vagina prirodno suha i imate poteškoće sa vlaženjem prilikom odnosa, stručnjaci savjetuju predhodnu stimulaciju ove erogene zone jer dovodi do pojačane vaginalne lubrikacije.

Pročitajte i : Želiš više seksa sa partnerom? Poslušaj ovih 15 savjeta!