Sex Zdravo tijelo

ISTRAŽUJEMO: Koji lubrikant je najbolji?

lubrikant koji

Zanima vas šta je lubrikant, koji lubrikant je najbolji, koje su zamjene za lubrikant, postoje li prirodni lubrikanti, cijena lubrikanta? U svakom slučaju SVE O LUBRIKANTU, jer ga je poželjno što više i više. 😉

Bez obzira na pol i godine, lubrikant provjereno pomaže u smanjenju trenja, omekšavanju kože i sveukupno seks čini boljim.

lubrikant

Sadržaj teksta:

Lubrikant: Šta je to?

Pročitajte nevjerovatne najčešće svakodnevne zablude koje ljudi imaju o lubrikantu!

Lubrikant se veoma često gleda samo kao sredstvo za rješavanje problema. U svojoj osnovi / svojoj srži LUBRIKANT je OSNOVNO SREDSTVO koje treba SVAKODNEVNO da se koristi prilikom seksualnih odnosa i masturbacije kako bi se smanjilo trenje (često neugodno i bolno) između penisa i vagine, anusa ili drugih dijelova tijela. A kako bi sve prošlo glatko i olakšalo penetraciju, lubrikant se takođe nanosi i na seksualne igračke.

Analni odnos bez lubrikanta je GREŠKA koja se pravi veoma često, te se čak iz ovog razloga javljaju komplikacije koje mogu da dovedu do određenih veoma neugodnih zdravstvenih komplikacija.

Pročitajte i: Gdje se nalazi G tačka i kako je najlakše pronaći?

Najbolji lubrikant?

Macun intimo V – Dostupan online na Shoppsteru

Najbolji lubrikant zavisi prvenstveno od njegove upotrebe, ali i vaših ličnih ukusa.

Postoje tri baze lubrikanta:

 1. Lubrikant na bazi vode su najučestaliji u upotrebi i u potpunosti su bezbjedni za korišćenje pogotovo u kombinaciji sa kondomom, jer neće doći do pucanja kondoma. Lako se peru, ali ih koža brzo upija te ih je ponekad potrebno nanositi više puta.
 2. Lubrikanti na bazi ulja fantastično obavljaju svoj posao, koža ih ne upija brzo, a najviše ga koriste parovi koji su u sigurnoj vezi ili žene u menopauzi, jer mogu da izazovu pucanje kondoma.
 3. Silikonski lubrikanti ne sadrže vodu i ne apsorbuju se, pa su zbog toga ekstra vlažni i najbolje rješenje jer su sigurni za upotrebu u kombinaciji sa kondomom. Idealni su za seks pod tušem tj. vodom i najbolja su alternativa proizvodima na bazi ulja koji se brzo isušuju i uništavaju kondome.

najbolji lubrikant

Za najbolji lubrikant ili najbolji brend lubrikanta – izbor ipak ostavljamo na vama, a ako želite da nam preporučite vaš najbolji lubrikant ostavite nam komentar na kraju teksta! Mi smo uvijek spremni da probamo nešto novo! 😉

Svaka žena se prije ili poslije nađe u situaciji kada korišćenje lubrikanta postane neophodno za ublažavanje i olakšavanje simptoma suhoće, koja mogu prouzrokovati bol i nelagodu tokom seksualnih odnosa.

Nažalost, mnoge žene su naviknute da proizvode sopstveni lubrikant bez obzira na njegovo nepostojanje, a kao problem u njegovom neprisustvu vide problem u sebi. Tačnije, kao odraz niske želje za seksualnim odnosima sa njihove strane, te zbog toga nerado raspravljaju na ovu temu i traže rješenje, jer doživljavaju ovaj simptom kao lični nedostatak.

Osjećaj da ih je njihovo tijelo iznevjerilo tako što ne vlaži prirodno može biti upotpunosti neprijatno za mnoge žene, slilčno onom koji imaju muškarci prilikom priznavanja da pate od poremećaja erekcije

Strah da će partner posumnjati i reći na glas „Zar te ja ne palim?“, najčešće spriječava takve žene da koriste lubrikant kao pomagalo tokom seksulanih odnosa.

Ovu grešku sa lubrikantom nemojte praviti ni po koju cijenu!

“Prvi put sam koristila lubrikant sa igračkama za seks i automatski sam shvatila šta mi je nedostajalo sve ove godine. Dildo je kliznuo i izašao sa lakoćom! Napokon nisam imala problem sa irtacijom kože! Nemam pojma kako sam upražnjavala seks prije bez upotrebe lubrikanata, ali ipak sam se brinula da će mi biti neugodno da samo tek tako izvučem pakovanje lubrikanta pred drugu osobu”, iskustvo je jedne od anonimnih ispitanica tokom ispitivanja sprovedenog na Indiana univerzitetskom centru 2013. godine.

Titan Gel GOLD – revolucionarni proizvod za povećanje dužine i obima penisa 

LUBRIKANT: Cijena i gdje kupiti lubrikant? 

Na našem tržištu u lokalnoj prodaji lubrikante možete kupiti u svim bolje snadbjevenim prodajnim centrima, te kozmetičkim i apotekarskim prodajnim mjestima.

Cijene lubrikanta variraju od 10KM do 150KM, u zavisnosti od sastava i veličine pakovanja. Svakako preporučujemo da odluku o kupovini i izboru vašeg lubrikanta ne donosite samo na osnovu cijene, nego na osnovu preporuke, sastava i vaših potreba.

Online kupovina lubrikanta?

Pravilo koje važi za sve što naručujete preko interneta koristite i ovdje, pažljivo pogledajte:

 1. recenzije lubrikanta
 2. uporedite cijene lubrikanta i
 3. detaljno provjerite dodatne troškove i vremenski period isporuke, jer naravno niko ne želi mjesecima da čeka na svoj užitak!

Lubrikant za muškarce

Lubrikant za muškarce

Titan gel već nekoliko mjeseci u svijetu izazva pravu SEX REVOLUCIJU! Dobre vijesti koje vam donosimo je da je od skoro dostupan i na lokalnom tržištu. Svi izvori sastava Titan gela su 100% prirodni i nema apsolutno nikakvih neželjeniih nuspojava. Garantovano penis čini dužim i povećava njegovu osjetljivost, što vam omogućava da doživite uopšteno mnogo bolji seks.

VEĆE ZADOVOLJSTVO TOKOM SEKSA!

Najbolji učinak Titan gela je vidljiv kod muškaraca u dobi između 18 i 35 godina, a ko kaže da se u seksu ne može uživati i u šezdesetim grdno se vara, jer se ovaj gel preporučuje i kod starijih muškaraca koji treba da ga primjenjuju duže od mjesec dana. S obzirom na to da sve više muškaraca danas, najviše zbog posljedica stresa, ima problema sa postizanjem erekcije, ovaj gel je najbolji izbor. Ne samo da će nedostatak erekcije biti stvar prošlosti, već će se povećati osjetljivost penisa  i sam seksualni odnos će trajati mnogo duže.

Uostalom, izazivamo vas da probate ovaj proizvod, cijena mu je veoma pristupačna, a na sajtu www.titangel.ba možete da naiđete na sedmične akcije i kupite Titan gel od 20 do čak 70% jeftinijoj cijeni u određenim akcijama tokom cijele godine. Nakon upotrebe obavezno nam javite vaša iskustva! 😉

Analni seks bez lubrikanta je veliko NE!

lubrikant anal

Nikako ne proporučujemo upražnjavanje analnog seksa bez lubrikanta, upravo suprotno! Tokom analnog seksa obavezna je upotreba lubrikanta i to u većim količinama. Postoje posebno namjenjeni silikonski lubrikanti za analni seks, koža ih ne upija i pružaju savršeno iskustvo za obe strane. Ali obratite pažnju prilikom nanošenja silikonskog lubrikanta na silikonski dildo prilikom analnog zadovoljavanja jer može da ošteti vašu igračku. U tom slučaju preporučuju se lubrikanti na vodenoj bazi.

Zamjena za lubrikant

Kao prvo, zamjena za lubrikant nikako nije vazelin! Vazelin vašoj koži daje zaštitni sloj i upotrebljava se nakon povreda, što znači da ga koža ne upija i da može ostati na koži vagine duži period jer se teško uklanja, a kondome od lateksa može veoma lako oštetiti.

Koristite baby ulje kao lubrikant?

Baby ulje kao lubrikant je još jedno od najučestalijih svakodnevnih upotreba prilikom seksualnih, ali se nikako NE PREPORUČUJE! Baby ulje ima antibakterijska dejstva i može poremetiti vaginalnu floru, takođe i ono može da ošteti kondome od lateksa te vas dovede u neželjenu situaciju.

Hidratantne kreme dovode u zabludu mnoge ljude jer samo zato što je “hidratantno” ne znači da je dobro za nanošenje na svakom dijelu vašeg tijela. Sve takve kreme, a posebno one sa dodatkom parfema, mogu poremetiti pH vrijednost vagine i izazvati veoma neugodne iritacije.

Iako seks može biti prva stvar koja vam padne na pamet prilikom razmišljanja o lubrikantima, oni se koriste i u druge svrhe.

Mnoge žene koriste lubrikant kako bi olakšale nelagodu koja proizilazi zbog vaginalne suhoće. Vaginalna suhoća može da se desi bilo kada bez obzira na godine, iako se uglavnom pojavljuje kod žena koje tek ulaze ili se već nalaze u menopauzi koje doživljavaju hormonske promjene. Ako vam je ovaj problem poznat obavezno se javite vašem ginekologu koji ima uvid u vaše kompletno medicinsko stanje, te može da vam preporuči najbolju vrstu lubrikanta koja najbolje odgovara baš vama.

Prirodni lubrikant

Ako ste paranoični po pitanju “hemikalija” i sastojaka čija imena ne možete ni da izgovorite, prirodni lubrikanti su rješenje za vas. U prodaji možete naći veliki izbor lubrikanata koji u sebi sadrže sastojke (parfeme, ulja i sl.) koji mogu izazvati visok stepen iritacije i time poremetiti prirodni balans pH vrijednosti vagine. Zbog toga je dobro znati i koje su alternative “iz vaše sopstvene kuhinje” koje možete koristiti kao zamjenu u trenutku kada niste u mogućnosti da dođete do lubrikanta koji redovno kupujete. Prirodni lubrikanti su najbolje rješenje i za sve one čija je koža veoma osjetljiva, izdvajaju se tri proizvoda koja su se pokazala najpouzdanijim: Aloe Vera, bjelanjak i kokosovo ulje.

prirodni lubrikant

Aloe vera kao lubrikant

Aloe vera gel savršeno djeluje pri ublažavanju opekotina od sunca, ali zahvaljujući njegovim antibakterijskim svojstvima, ova čudesna biljka liječi i mnoge druge simptome poput opekotina, psorijaze i drugih stanja kože.

Aloa je poznata kao veoma nježno i neutralno sredstvo pogodno za sve tipove kože, tako da je sigurna za korišćenje i u vaginalnom području, samo se pobrinite da koristite 100% čisti aloe vera gel koji ne sadrži nikakve šećere ili nepoznate sastojke. Ako niste sigurni da li ste alergični na aloe vera gel (tj. lateks koji sadrži), predlažemo da gel prvo malo umasirate na lakat vaše ruke i sačekate neko vrijeme kako bi provjerili da li vam koža ima neželjene reakcije. Aloe vera gel je siguran i pri upotrebi u kombinaciji sa kondomom, te ne morate brinuti da li će vam zbog nje pući kondom!

Bjelanjak kao lubrikant

Za početak imajte na umu da jaja prenose salmonelu, te ako se odlučite da koristiti bjelanjak kao lubrikant, nađite jaja iz ekološkog i slobodnog uzgoja od proizvođača kojem vjerujete.

Pomalo zvuči kao neka priča koju uglavnom možemo da čujemo od starih bakica, ali bjelanjak pored dobrog sredstva kao zamjena za lubrikant ima i dobro dejstvo za bolje kretanje spermatozoida ako želite da ostanete u drugom stanju. Prilikom apliciranja nije baš praktično za upotrebu, pa se preporučuje da budite dodatno pažljivi i pripremite se na zbrku koja može nastati.

Prirodna ulja – kokosovo ulje kao lubrikant

Neka od biljnih ulja poput ulja avokada, kokosa i maslinovog ulja mogu poslužiti kao lubrikanti, ali ih držite podalje od kondoma – jer u većini slučajeva dolazi do njihovog pucanja! Prirodna ulja nas oduševljavaju mirisima, te su zbog toga ženama omiljeni u upotrebi prilikom masturbacije. Sjajni su kod masaža klitorisa i imaju veći učinak, te traju duže nego bilo koji lubrikant na vodenoj bazi.

BONUS: Lubrikant na bazi marihuane

Da, postoje i ovakvi proizvodi! Vašu vaginu možete izložiti i pod blažesni uticaj marihuane. Korisnici ističu da ovaj proizvod posebno pomaže ženama koje imaju neugodne bolove tokom seksa, tegobe, neosjetljivost i sl. Postoji nekoliko načina da sami napravite lubrikant na bazi marihuane, a korisnici navode da se može upotrijebiti i kokosovo ulje sa kanabisom koje možete nabaviti u bolje snadbjevenim bio apotekama i kod nas. Međutim, kao što smo prethodno napisali, budite oprezni jer korišćenjem ovih ulja možete iziritirati vašu vaginu i poremetiti pH vrijednost što izaziva dodatne komplikacije.

ZAKLJUČAK: Lubrikant, šta je to? – TO JE TO!

Prije upotrebe svih proizvoda koje planirate koristiti kao lubrikant tokom seksa, obratite pažnju da niste (vi ili vaš partner) alergični na njih i da ne sadrže “šećere” koji mogu pojačati pojavu vaginalnih gljivica, a koja ponekad vodi i do većih infekcija.

Čak iako “proizvodite dovoljno” ličnog lubrikanta ili imate ogromne količine pljuvačke ;), vaš seksualni život dobiće novu dimenziju ako budete uključili neki od dodatnih lubrikanata koji su sigurni za vaše tijelo.

Da sumiramo kada sve možete i trebate koristiti lubrikant radi što boljeg zadovoljstva:

 1. lubrikant koristite kada se samozadovoljavate (masturbirate),
 2. lubrikant koristite kada masturbirate sa vibratorom,
 3. lubrikant koristite kada imate vaginalni seks
 4. lubrikant koristite u kondomu (dodaje se par kapljica lubrikanta na bazi vode – muškarci će osjetiti razliku 😉
 5. lubrikant koristite prilikom analnog seksa (OBAVEZNO)
 6. lubrikant koristite prilikom masaže (savršeno klizi na tijelu vašeg partnera i stvara neopisive osjećaje priliko predigre)

Prema istraživanju iz 2013. godine koje je sprovedeno na Indiana univerzitetskom centru 50% ispitanika je izjavilo da prije dolaze do orgazma ako koriste neki od lubrikanata.

Lubrikant je neopjevani seks heroj i postoji puno različitih načina da ga koristite, čak i prilikom oralnog seksa! Stvaraju savršenu atmosferu i obavezan su pribor za seks uz kondom i vlažne maramice. Nemate razloga da se stidite prilikom korišćenja bilo kakvog “pomagala” tokom seksualnih odnosa, predrasude u krevetu ne postoje ako želite da u potpunosti otkrijete kakve sve emocije možete da doživite i uživate u potpunosti u vašem tijelu!

lubrikanti

Lubrikant će vam biti najbolji prijatelj posebno ako se spremate za svoje prvo seksualno iskustvo. Pravilnim izborom lubrikanta zasigurno vam garantujemo zabavno i uzbudljivo iskustvo, ali napominjemo da ne koristite nikakva sredstva koja vam se na prvu mogu činiti bezopasnim. Ovdje prvenstveno mislimo na prehrambene proizvode, samo zato što ih možete jesti ne znači da su sigurni da ih nanosite na svoja intimna područja.

Mnogi od vas neće vjerovati, ali ovo su neki od najčešćih proizvoda koje ljudi koriste kao zamjenu za lubrikant: majonez, čokoladni preliv, med, motorna ulja, nutela, kalodont, raznorazni džemovi i u suštini sve što je tečnog oblika.

[1] Erekcijski poremećaj ili erektilna disfunkcija je poremećaj koji traje neki duži period (6 mjeseci), kod kog muškarac u većini seksualnih aktivnosti koje je imao, ne može postići ili održati erekciju do završetka seksualne aktivnosti.