Kozmetika i preparati Ljepota

Lossless šampon – zaustavite opadanje kose zauvijek

lossless

Opadanje kose nije ni malo rijetka pojava i gotovo da nema žene a ni muškarca, a da se nisu borili sa ovim problemom. U svrhu spriječavanja opadanje kose i jačanje njene strukture od korijena do vrha, kreiran je Lossless šampon – prirodno sredstvo koje efikasno uklanja problem opadanja kose.

Danas se na tržištu može naći mnoštvo šampona i preparata koji nude gustu i sjajnu kosu. Većina tih preparata je zasnovana na hemijskim sastojcima, a upravo su sintetički sastojci zaslužni za proces opadanja kose. Svi šamponi i preparati koji nude keratine, vitamine, proteine, obećavaju gustu kosu – nisu dobri kao tretman protiv gubitka kose ako nisu potpuno prirodni.

Sadržaj teksta:

Lossless – prirodni preparat za dugotrajne rezultate

Genetika, stres, nepravilna ishrana ili hormonski disbalans mogu prouzrokovati pretjerano opadanje kose. Prosječna osoba dnevno gubi oko stotinu vlasi kose, no kada se javi ispadanje kose u većem stepenu, potrebno je da reagujete. Opadanje kose možete se javi i kao posljedica nepravilne njege odnosno korištenja šampona i preparata koji djeluju agresivno na tjeme glave. U prvom redu potrebno je da se oslobodite stresa i loših prehrambenih navika, ali i da izbacite agresivne šampone i preparate koje koristite. Razni hemijski sastojci šampona kao što su silikoni, sulfati, parabeni i parfemi djeluju agresivno na tjeme kože, isušuju je i dovode do pucanja i opadanja kose.

opadanje kose

Najbolji način da se oslobodite opadanja kose jeste prirodnim preparatima koji će dati dugoročne rezultate i trajno ojačati korijen i strukturu dlake i vratiti zdravlje tjemenu glave. Oslabljenoj kosi potreban je šampon koji će joj pružiti hidrataciju i obnoviti njena vlakna, a upravo to pruža joj LossLess šampon. Formulu ovog čudotvornog preparata čine isključivo prirodni sastojci koji imaju za cilj da poboljšaju cirkulaciju dlake te da joj vrate sjaj i vitalnost.

Sastojci Lossless šampona

U sastav Lossless šampona ulaze isključivo prirodni sastojci- Ne sadrži parabene, hormone, sulfate i vještačke površinski aktivne materije.

Kopriva 

Korpiva je od davnina poznata kao izuzetno djelotvorna biljka protiv opadanja kose. Njene aktivne materije imaju blagotvorno dejstvo na rast i jačanje korijena kose. Takođe je odlična u zaustavljanju opadanja kose i sprečavanje pojave peruti. Kopriva je prepuna , minerala i vitamina neophodnih za obnavljanje ćelija koje su odgovorne za rast i proizvodnju dlake.

Kokosovo, maslinovo i ricinusovo ulje 

Kombinacija ova tri ulja odgovorna je za hidrataciju tjemena i dlake. Ricinusovo ulje dokazano stimuliše rast nove kose, dok maslinovo ulje hrani i njeguje dlaku te je štiti od pucanja i lomljenja. Omega 9  i omega 6 masne kiseline su sastavni dio sva tri ulja. Oni hrane folikul dlake pa samim tim omogućavaju da kosa bude zdravija i jača. Kombinacija ovih sastojaka potiče mikrocirkulaciju vlasišta, pomaže njegovu revitalizaciju, a kosu jača od korijena do vrhova.

Ekstrakt bijelog luka

Ekstrakt bijelog luka obnavlja mikrovlasište, potiče rast nove kose i ubrzava njen rast. Bijeli luk hrani foliluke dlake potrebnim mikronutrijentima neophodnih za pravilan rast kose.

Crni bor 

Poboljšava strukturu kose, čini je blistavom i snažnom. Obnavlja strukturu vlasi i čini dlaku jakom i zaštićenom od štetnih vanjskih uticaja. Djeluje antibakterijski i antimikrobno, te liječi gljivične i bakterijske infekcije vlasišta.

Cimet

Urbzava rast kose i stimuliše stvaranje nove dlake. Zbog svojih sastojaka pomaže u obnavljaju čak najlomljivije i najtanje kose čineći je jakom i otpornom na lomljenje.

Kako djeluje Lossless?

Lossless šampon zahvaljujući optimalnoj kombinaciji prirodnih sastojaka djeluje višestruko, a njegovo djelovanje se može podjeliti u 3 faze.

Prvi mjesec: 

Zaustavljanje aktivnog opadanja kose i rast nove kose. U ovoj fazi obnavljaju se folikule kose.

Drugi mjesec: 

Aktivan rast kose i obnavljanje strukture dlake. Dlaka postaje jača i otpornija na pucanje.

Treći mjesec:

Stabilizacija rezultata: trajno jačanje dlake i povećanje volumena kose. Korijen dlake postaje jači i manje otporan na ispadanje dlake. Kosa postaje bujna, jaka, zdrava i sjajna.

Kako se koristi Lossless šampon?

Ukoliko koristite Lossless šampon protiv opadanja kose: koristiti svaki drugi dan kao obični šampon: nanesite, napravite pjenu, isperite vodom i ponovite proceduru. Ukoliko koristite Lossless šampon preventivno protiv opadanja kose, u tom slučaju ga možete koristiti 1-2 puta sedmično između pranja običnim šamponom.

Iskustva korisnika i rezultati korištenja

Anita,

Moja kosa je oduvijek bila rijetka, ali nakon što je počela drastično da opada odlučila sam da uradim nešto po tom pitanju. Dugo sam se raspitivala i probala sam razne preparate i tretmane ali mi jednostavno ništa nije pomagalo. Onda sam odlučila da pokušam sa Lossless šamponom i zaista mi je pomogao da se riješim ovog problema – pogledajte i sami razliku. 

Anita

Dragan,

U mojoj porodici problemi sa ispadanjem kose nisu ni malo rijetka stvar. Plašio sam se da ću mlad ostati bez kose i nakon što je ona počela naglo da ispada odlučio sam da poduzmem nešto. Nisam mogao priuštiti sebi transplantaciju kose, a bio sam očajan da nađem rješenje. Čuo sam za Lossless šampon i od tada ga koristim redovno. Pogledajte i sami rezultate. 

Dragan

Gdje kupiti Lossless?

Lossless šampon je dostupan za online narudžbe na sledećoj web stranici. Jednostavno unesite svoje podatke i Lossless šampon će vam biti isporučen na kućnu adresu, a plaćanje vršite pri pouzeću.

Gubitak kose neugodno je i veoma stresno stanje kako za žene tako i za muškarce- zato nemojte čekati. Ukoliko primjetite pretjerano opadanje kose, reagujte na vrijeme i bićete zahvalni.