Kozmetika i preparati Ljepota Savjeti

7 trikova za savršeno nanošenje tečnog pudera

nanosenje tecnog pudera

Savršeno nanesen puder na lice je osnova svakom lijepom izgledu i baza za dalje šminkanje. U želji da izgledamo što bolje, nanoseći previše proizvoda na lice često nam se dešava da postignemo sasvim suprotni efekat. Donosimo 7 jednostavnih trikova za nanošenje tečnog pudera.

Sadržaj teksta:

1. Počnite sa čistom kožom.

Bez obzira na to da li ste ujutro već očistili lice, dermatolozi i šminkeri preporučuju da se umijete pred samo šmikanje. Vaša koža lica će biti čišća, glađa i samim tim spremnija za sve što ćete na nju nanijeti.

2. Pripremite lice kremom.

Ukoliko niste neko ko je veliki zaljubljenik u kozmetiku, te ne želite da izdvajate dodatni novac za kupovinu prajmera, za dalju pripremu kože je dovoljno da nanesete samo hidratantnu kremu. Iako stavljanje kreme ispod pudera neće značajno uticati na dugotrajnost šminke, vaša koža lica će vam biti zahvalna na dodatnom koraku hidratacije.

3. Dodajte nekoliko kapi ulja u teksturu pudera.

Da biste izbjegli da vam koža izgleda suvo ili rošavo od teksture pudera, dodajte jednu kapljicu ulja za lice u puder. Kako? Nanesite jednu pumpicu vašeg tečnog pudera na ruku, i na tom istom mjestu dodajte nekoliko kapljica (ili samo jednu) ulja za lice.
Kada pomiješate ulje i puder, vaše lice će izgledati blistavije i svježije, te će izgledati kao da je puder “stopljen” sa vašim tenom. Ovaj jednostavni trik koriste mnogi svjetski šminkeri koji šminkaju čak i holivudske zvijezde.

Međutim, iako ovo zvuči veoma primamljivo, treba da obratite pažnju na dvije stvari.
– tečni puder koji koristite treba da bude na silikonskoj bazi
– ulje za lice ne treba da bude komedogeno

Ukoliko pomiješate ulje sa puderom koji je na vodenoj bazi, zbog hemijskih osobina ovog spoja, međusobno stapanje ove dvije tečnosti neće biti moguće. Komedogeno ulje za lice može da izazove zatvaranje pora, te da pogorša strukturu problematične kože sklone aknama. Međutim, arganovo ulje ili ulje šipka neće izazvati probleme čak ni problematičnoj koži.

esencijalno ulje

4. Operite beauty blender ili četku.

Bez obzira na to što ujutro često nemate puno vremena za šminkanje, odvojite nekoliko dodatnih trenutaka da operete vašu četku ili blender ukoliko ih koristite prilikom šminkanja. Ukoliko koristite samo prste, dovoljno je da operete ruke prije šminkanja.

5. Skoncentrišite se na problematična područja.

Ukoliko imate najviše teksture u sredini vašeg lica, prilikom nanošenja pudera, počnite od tog područja. Ako je vaše problematično područe predio oko vilice i brada, krenite odatle. Na problematičnim područjima nanesite više slojeva pudera dok niste zadovoljni pokrivenošću, a na ostatak lica nanesite tanak sloj.

6. Izjednačite tečni puder sa tenom na vratu.

Da biste izbjegli izgled “maske”, odnosno da vam se tačno vidi linija na bradi do koje je nanesen tečni puder, u manjoj količini ga nanesite na vrat i uši. Ukoliko nemate vremena za ovo, dovoljno je da nanesete malo bronzera na područje vrata i postići ćete veoma sličan efekat.

7. Ne zaboravite setovanje.

Setovanje puderom u prahu ili kamenim puderom značajno utiče na dugotrajnost šminke. Lagano nanesite puder preko tečne baze, skoncentrišući se na mjesta koja su vam problematična: T-zona, predio ispod očiju ili čak očni kapci ukoliko vam se maste. Ovaj korak će vam dodatno pomoći ukoliko nanosite sjenke na oči, te će učiniti da vaša šminka traje još duže.