Alternativna medicina Medicina

Intimotea čaj – prirodno rješenje za ženske probleme

intimotea caj

Živimo u savremenom svijetu gdje je naša užurbana svakodnevnica ispunjena mnogim obavezama i stresom. Ipak, bez obzira na obaveze, ginekološki pregled jednom godišnje je nešto što bi svaka žena trebala da ima upisano u kalendaru.

Pored redovnih ginekoloških pregleda možete još dosta toga možete uraditi za svoje zdravlje kao što je prevencija ginekoloških bolesti i tegoba uz ljekovito bilje.

Intimotea čaj je kreiran upravo u toj namjeri – da očuva zdravlje ženskog reproduktivnog sistema te da pomogne pri rješavanju ginekoloških tegoba. Intimotea je čaj kreiran za svaku ženu koja vodi računa o svom zdravlju bez obzira na godine. Zahvaljujući prirodnom sastavu, prikladan je za sve žene u zrelom reproduktivnom dobu – od puberteta do menopauze. 

Sadržaj teksta:

Kako djeluje Intimotea čaj

Intimotea je biljni čaj kreiran na bazi ljekovitih biljaka koje doprinose očivanju fiziološkog zdravlja svake žene. Kombinacija biljnih sastojaka koje ulaze u sastav Intimotea čaja djeluje višestruko – u prevenciji nastanka kao i tretiranju raznih ginekoloških bolesti i tegoba.

Prirodni mehanizam djelovanja Intimotea čaja, olakšava niz tegoba kao što su:

Koncentrovani biljni sastojci Intimotea čaja djeluju antiinflamatorno te smanuju upalu jajnika i pojačan sekret. Fitoestrogeni iz Intimotea čaja preventivno djeluju na bolne i grčevite menstruacije i probleme sa PMS-om te regulišu neredovne cikluse. Uz redovnu upotrebu Intimotea čaj će normalizovati mikrofloru i spriječiti gljivične infekcije poput kandide.

kako djeluje intimotea caj

Hormonski preparati i tablete sa sličnim ili istim djelovanje, uklanjaju simptome, ali ne i uzroke. Suštinska razlika između svih hemijskih i biljnih preparata je što odabirom prirodnih metoda postižete dugoročne rezultate, bez posljedica na zdravlje.

Intimotea čaj je biljna kombinacija spremljena po pažljivo formulisanoj recepturi bez neželjenih efekata i nuspojava. Čaj ne samo da normalizuje menstruacije i smanjuje upale, već reguliše i hormonski disbalas te povećava plodnost.

Intimotea čaj – sastav

Kao što smo već naglasili, sastav Intimotea čaja je potpunop prirodan. Svaka od biljaka koji ulaze u sastav  Intimotea čaja predstavlja efikasan segment pri očuvanju reproduktivnog zdravlja svake žene – u periodu od puberteta do menopauze.

Biljka Kunica

Biljka kunica pomaže pri mnogim ženskim tegobama.  Čaj od kunice poznat je po tome da smanjuje menstrualne i predmenstrualne tegobe. Efikasno liječi upale jajnika, mokraćnih kanala bilo da su izazvane baterijskim ili gljivičnim oboljenjima.

Gospin Plašt

Gospin Plašt ili Vrkuta ima posebno efikasno dejstvo na bolne, neredovne ili obilne menstruacije. Liječi upale i bolesti materice, ciste i vaginalni iscjedak. Gospin Plašt se koristi i u tretiranju neplodnosti, jer stabilizuje hormone te povećava plodnost kod žena.

Neven

Biljka Neven se smatra izuzetno efikasnim sredstvom za tretiranje gljivičnih i bakterijskih infekcija. Normalizuje vaginalnu mikrofloru, te spriječava nastanak bakterija i gljivica, posebno Candide Albicans.

Očajnica

Biljka očajnica pomaže pri liječenju neplodnosti i čuva zdravlje ženskih reproduktivnih organa. Ova biljka rješava problem neredovnog menstrualnog ciklusa, hormonskog disbalansa, cista i mioma na jajnicima održavajući ženske reproduktivne organe zdravim i funkcionalnim.

Kadulja

Zahvaljujući Kadulji, Intimotea čaj uspješno ublažava predmenstrualne i menstrualne grčeve. Takođe pomaže kod noćnog znojenja i drugih simptoma menopauze. Kadulja ima antibakterijsko i antiseptičko svojstvo, te uspješno liječi upale ženskih reproduktivnih organa.

Pljuskavica

Ima protuupalno djelovanje, pomaže pri ublažavanju predmenstrualne nadutosti te blago čisti crijeva. Pljuskavica takođe ima snažno antioksidativno dejstvo čime spriječava nastanak dobroćudnih i zloćudnih tumora.

Kako uzimati Intimotea čaj?

kako uzimati intimotea caj

Intimotea čaj se proporučuje koristiti minimalno dva puta dnevno, bez obzira na obroke. Čaj se priprema tako što se jedna čajna kašicica čaja prelije sa 600 ml kipuće vode. Čaj ostavite da odstoji, a zatim pijte najmanje dva puta dnevno.

Ukoliko se redovno koristi, Intimotea čaj ne samo da će ukloniti simptome već i uzrok vašeg problema. Intimotea čaj se može piti i prevencije radi, u tom slučaju čaj pijte jednom dnevno kako biste spriječili nastanak i razvoj upala te drugih komplikacija po reproduktivno zdravlje.

Prirodni sastojci Intimotea čaja čine ga sasvim bezbjednim za dugoročnu upotrebu. Prirodna formulacija Intimotea čaja čini ga idealnom zamjenom za razne farmaceutske proizvode koji nam često mogu donijeti više štete nego koristi kada je zdravlje u pitanju.

Intimotea čaj – iskustva zadovoljnih korisnica

O djelotvornosti i benefitima koje donosi Intimotea čaj najbolje svjedoče iskustva zadovoljnih korisnica. Korisnice koje su već probale Intimotea čaj podjelile su sa nama svoja iskustva.  Ukoliko ste već isprobali Intimotea čaj, podjelite svoje iskustvo sa nama i objavićemo i vašu priču.

Imala sam neuredan ciklus, probleme sa hormonima i cistama. Muž i ja smo godinama pokušavali, ali ja nikako nisam uspjela da ostanem u drugom stanju. Čula sam za Intimotea čaj i počela sam redovno da ga pijem, 2 puta dnevno.. Nakon što sam popila dvije kutije čaja, nakon dva mjeseca primjetila sam da imam neobične simptome i uradila sam test na trudnoću. Test je bio pozitivan! Svim ženama koje se bore sa istim problemom preporučujem Intimotea čaj!

Prije korištenja Intimotea imala sam neredovan ciklus popraćen bolnim menstruacijama, u tolikoj mjeri da nisam mogla da ustanem iz kreveta. Taj dan nisam mogla da zamislim bez tableta za bolove! Nakon što sam počela sa redovnim korištenjem Intimotea čaja, nemam više problema sa bolnim mentruacijama. Moj ciklus je sada napokon redovan, a mjesečnice bezbolne.

Intimotea čaj preporučujem svim svojim kolegicama i drugaricama koje takođe imaju samo pozitivna iskustva sa ovim čajem. Meni su nakon korištenja nestale ciste na jajnicima. Definitivno vrijedi probati jer je Intimotea prirodan način da riješite svoje probleme bez hormonskih terapija.

Kako i gdje kupiti Intimotea čaj

Intimotea čaj je dostupan za online narudžbe putem ove web stranice. Jednostavno unesite svoje kontakt podatke i Intimotea će vam biti dostavljen na kućnu adresu.

Redovni ginekološki pregledi su najvažniji korak u prevenciji nastanka raznih bolesti i upala, dok uzimanje Intimotea čaja vas mogu poštedjeti brojnih komplikacija po vaše reproduktivno zdravlje.

Preventivno djelovanje je od neprocjenjive vrijednosti za vaše zdravlje, stoga učinite nešto za svoje zdravlje već danas i poručite svoj Intimotea čaj.