Ljepota Savjeti

Kako se riješiti modrica na brz način?

krompir za modrice

Imate modricu na tijelu, a ne znate čak ni od čega? Njen neprijatan izgled, možete vrlo brzo, ali i efikasno ukloniti i to uz pomoć namirnice koje zasigurno svi imate u kući. Krompir! Skuvajte ga zajedno sa korom, a nakon toga oljuštite i pripremite baš kao da ćete napraviti pire. U izdrobljen krompir uspite malo vode i dodajte kašičicu meda, a nakon tog dobro promiješajte.

Dobijenu smjesu nanesite na modricu i samo čekajte da nestane. Ako vam se ovo čini isuviše komplikovano, samo se poslužite oblogom od leda. Mada, morate biti jako oprezni i nemojte držati led na mjestu modrice više od pet minuta, da ne biste morali voditi borbu sa utrnulim tkivom.

Led je dobar iz više razloga. Ne samo da ublažava bol – on poboljšava cirkulaciju krvi, što samim tim dalje utiče na redukovanje potencijalnih hematoma. Nakon što ste pola sata držali oblogu od leda na željenom mjestu, namažite kožu kremom koja u sebi sadrži neven i bićete kao novi.

Ako ste slučajno zapeli o ivicu stola i mislite da će odmah da vam izađe modrica na tijelu – preduzmite sljedeći korak. Poslužite se vatom koja je natopljena sirćetom i tretirajte udareno mjesto nekoliko puta u danu. Na ovaj način ćete preventivno uticati na nastanak modrice.

Leave a Comment