Ljepota Savjeti

Kako se uz pomoć limuna riješiti bora?

maska za lice od limuna protiv bora

Bore su sigurno jedna od pojava koju svaka žena najmanje želi da ugleda na svom licu, bez obzira u kom životnom dobu se nalazile. Bore se javljaju usljed gubljenja kolagena koji je zadužen za elastičnost kože, zbog čega naša koža počinje vremenom da se “gužva”. Iako nam pojavom bora organizam najčešće poručuje da starimo, ponekad su i loše životne navike zaslužne za njihovu pojavu. Proces starenja se nažalost ne može zaustaviti, ali pravilnom njegom kože možemo je održavati zategnutom i sjajnom. Njega kože ne mora uvijek značiti upotrebu takozvanih “anti-age” krema, jer i prirodni sastojci protiv limuna djeluju odlično u borbi protiv bora.

Sadržaj teksta:

Maska za lice od limuna i meda

Pomiješajte med i svježe iscijeđen limunov sok, a zatim ih nanesite na kožu i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga, isperite lice hladnom vodom.

Maska za lice od limuna i šećera

Pomiješajte šećer i sok od limuna kako biste napravili smjesu za piling. Nakon toga nježno masirajte kožu pripremljenom smjesom, a zatim je ostavite da odstoji na licu 20 minuta. Masku isperite mlakom vodom.

Maska za lice od maslinovog ulja i limuna

Sok od limuna pomiješajte sa maslinovim uljem i nanesite na kritična područja, ostavite da djeluje par minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Maska za lice od limuna i vitamina E

Vitamin E i limun u kombinaciji daće vam rezultate vidljive nakon prvog nanošenja. Izmiješajte malo soka od limuna sa vitaminom E, a zatim dodajte par kapi bademovog ulja. Mješavinu nanesite na područja gdje vam se javljaju bore, a za vidljive rezultate masku ostavite da djeluje preko noći. Ujutru isperite hladnom vodom.