Kozmetika i preparati Ljepota Savjeti

Kokosovo ulje i soda bikarbona na lice? Da!

Kokosovo ulje

Čišćenje lica na dnevnoj bazi je zaista korisna rutina koja vam omogućava da imate čist i zdrav ten.

Skupi proizvodi za kožu ponekad ne ostvare obećane rezultate i mogu sadržavati hemikalije koje narušavaju zdravlje. Dakle, rješenje je da napravite svoju vlastitu prirodnu kremu koja može da pruži sve potrebne hranjive tvari i za vašu kožu.

Recept koji mi predlažemo sadrži samo dva sastojka: kokosovo ulje i sodu bikarbonu. Oba vjerovatno već imate u kuhinji, a niste ni bili svjesni koliko su efikasni u liječenju problematične kože.

Za razliku od ostale preskupe kozmetike koja sadrži štetne hemikalije, ova mješavina je potpuno sigurna da može biti čak i  pojedena.

Soda bikarbona

Ova moćna mješavina nudi fantastične efekte u tretmanima uklanjanja ožiljaka, redukovanja akni i crvenila, u eliminaciji viška prljavštine i ulja, te uklanjanju mrtvih stanica kože.

Soda bikarbona je izuzetan dar iz prirode jer se može koristiti kao dezodorans, te čak kao sredstvo za poliranje i duboko čišćenje u svakom domaćinstvu.

Koristite je umjesto onih opasnih proizvoda koje ste kupili u marketima. Osim toga, može se koristiti za izbjeljivanje zubi ( ne morate više davati silne novce stomatologu).

S druge strane, kokosovo ulje ima jak uticaj  na regeneraciju i hidrataciju kože, te ima povoljne antibakterijske kvalitete koji pozitivno utiču na dermis.

Leave a Comment