Ljepota Savjeti

Med u službi ljepote, prirodne maske za lice i kosu

med za lice i kosu

Pored mnogobrojnih prednosti za zdravlje, med se takođe pokazao kao odlično sredstvo za njegu kože. Žene su vijekovima koristile med pri njezi kože jer se radi o 100% prirodnom sastojku, a i dan danas se može naći kao glavni sastojak brojnih kozmetičkih proizvoda. Med je odličan u borbi protiv starenja te poboljšava strukturu kože, a ukoliko ste preumorni za odlazak kozmetičaru potražite ovaj čarobni sastojak u vašoj kuhinji kako bi osvježili vašu kožu.

Sadržaj teksta:

Hidratantna maska za lice

Nanošenjem na lice kao masku, med će sačuvati prirodnu vlažnost kože istovremeno čineći je mekom i sjajnom. Nutrijenti iz meda nahraniće vašu kožu, a njegova hidratantna svojstva spriječiće sušenje i pucanje kože naročito u hladnim jesenjim danima.

Med nanesite na čisto lice i držite 20 minuta, a nakon toga masku saperite mlakom vodom istovremeno masirajući je blagim kružnim pokretima.

med krema za lice

Uklanjanje akni na prirodan način

Nanošenjem na kritična područja lica med će smanjiti crvenilo i natečenost, a zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima spriječiće i nastanak novih bubuljica. Osim što će otkloniti nepravilnosti na vašoj koži, med će takođe će regulisati i proizvodnju sebuma.

Balzam za usne

Med je takođe odlično riješenje za suhe i ispucale usne tokom hladnih dana. Enzimi, antioksidansi i minerali iz meda obezbjediće vašim usnama potrebnu vlažnost i njegu. Takođe, med u kombinaciji sa cimetom daće vašim usnama dvostruko puniji efekat.

Maska za kosu

Med će zaštititi vašu kožu od pucanja i prekomjernog isušivanja jer djeluje kao prirodni regenerator za kosu. Masku za kosu napravite koristeći banane, med i maslinovo ulje. Pomješajte ova tri sastojka, nanesite na kosu, a zatim je držite u peškiru 20 minuta. Kosu isperite mlakom vodom i šamponom.

med za kosu