Odrasli Psihologija

5 čudnih stvari koje radi svako ko je pod stresom

kako se izboriti sa stresom

Dugo ste pod stresom? Pokušajte malo više obratiti pažnju na njegove simptome. Ako ste duže vremena pod stresom, treba da pripazite na njegove simptome, piše “The Daily Net”. Takođe, uz pojačan stres prikrašće vam se i navike koje su generalno loše za vaše zdravlje.

Sadržaj teksta:

Tražiće vam se slatko

Kada ste pod stresom tražićete hranu sa velikim udjelom masti i šećera, jer nas nerviranje često čini gladnima, više nego što gubimo apetit. Pokušajte izbalansirati ishranu čak i kada je najteže – umjesto za pravom, posegnite za tamnom čokoladom koja je puno zdravija varijanta.

Možda postanete paranoični

Dok je osoba pod stresom, misli su razbacane posvuda. Kada se rodi problem, samo se na njega koncentrišete, a ne i na ukupan zadatak.

Osjećate nesavladiv umor

Stres dolazi po svoje i stoga ćete osjetiti jak umor koji vam oduzima svu energiju. Ako potraje, može lako doći do depresije.

Nailaziće naleti energije

Vaše tijelo će kreirate iznenadne nalete energije, kako bi bolje podnijelo stres koji ga uznemirava. Nažalost, ovakvi momenti ne traju dugo i obično ćete nakon njih biti još više iscrpljeni.

Kofein će postati vaš najbolji prijatelj

Neispavanost je često praćena konzumacijom velike količine kofeina. Međutim, posljedice prekomjernog unosa kafe će vas vas vratiti na početak pa ćete iznova osjetiti umor i frustriranost. Radije, ne pretjerujte sa ovim napitkom.