Lijekovi Medicina

HeartTonus kapi – najučikovitiji prirodni preparat protiv hipertenzije

heart tonus kapi

Najčešći uzročnik iznenadnih smrti na našim prostorima zasigurno je povišen krvni pritisak ili hipertenzija. Simptomi visokog krvnog pritiska su najčešće neprimjetni zbog čega se hipertenzija često  naziva i „tihim ubicom“. Dok razni farmaceutski preparati mogu efikasno sniziti krvni pritisak, takođe mogu izazvati i brojne nuspojave poput grčeva, vrtoglavice i nesanice. Dobra vijest je da hipertenziju možete regulisati na potpuno prirodan način, bez da popijete ijednu tabletu. Heart Tonus kapi vraćaju tonus i elastičnost krvnih žila te regulišu visok krvni pritisak zbog svog visokog sadržaja bioflavonoida.

Heart  Tonus kapi danas se sve više preporučuju svim osobama koje biraju prirodan način liječenja, sa dugotrajnim efektima. Kapi uklanjaju glavne uzročnike hipertenzije te se mogu koristiti i kao mjera prevencije od pojave srčanih bolesti.

Naruči Heart Tonus kapi sa 50% popusta! 

Sadržaj teksta:

Šta je povišen krvni pritisak?

Povišen krvni pritisak je učestalo oboljenje do kojeg dolazi usljed dugotrajnog pritiska krvi na zidove arterija što rezultuje brojnim zdravstvenim problemima poput srčanih bolesti. Krvni pritisak je određen količinom krvi koje srce ispumpava kao i jačinom arterija. Uski zidovi arterija često rezultuju povišenim krvnim pritiskom. Povišen krvni pritisak ili hipertenzija može trajati i godinama bez da primjetite simptome. Čak i bez simptoma, oštećenje krvnih žila i se nastavlja što dovodi do mnogobrojnih posljedica na na kardiovaskularno zdravlje. Nekontrolisani visoki pritisak povećava rizik od ozbiljnih zdravstvenih problema uključujući i srčani i moždani udar.

Uzroci povišenog krvnog pritiska

U većini slučajeva povišen krvni pritisak je uzrokovan određenim zdravstvenim stanjem. Različita stanja i lijekovi mogu dovesti do hipertenzije uključuju:

Povišen krvni pritisak takođe može biti uslovljen određenim faktorima rizika:

 • Godine – rizik od povišenog krvnog pritiska raste sa godinama. Kod muškaraca ovaj se rizik povećava do 64te godine dok kod žena rizik od povišenog krvnog pritiska raste nakon 65 godine.
 • Genetika – povišen krvni pritisak često može biti i genetski uslovljen
 • Nedovoljna fizička aktivnost – ukoliko ste fizički neaktivni rizik od povišenog krvnog pritiska je veći.
 • Pušenje – pušenje osim što nepovoljno utiče na opšte zdravlje organizma, takođe može uticati na povišene vrijednosti krvnog pritiska. Hemikalije prisutne u duvanu mogu oštetiti zidove arterija i povećati rizik od brojnih srčanih bolesti.
 • Konzumiranje preslane hrane – prevelika količina soli u ishrani rezultuje zadržavanjem vode u organizmu što povećava krvni pritisak.
 • Nedovoljan unos kalijuma – kalijum pomaže u održavanju optimalnih vrijednosti natrijuma u ćelijama. Nedovoljan unos kalijuma dovodi do povišenih vrijednosti natrijuma koji dovodi do povećanog krvnog pritiska.
 • Alkohol – učestala konzumacija alkohola može dovesti do ozbiljnih oštećenja srca.
 • Stres stres je takođe jedan od najčešćih faktora koji uzrokuju povišen krvni pritisak.

povišen krvni pritisak

Kako djeluje Heart Tonus?

HeartTonus kapi djeluju tako što efikasno uklanjaju glavne uzročnike hipertenzije:

 • Stres, anksioznost i nesanica – Heart Tonus kapi sadrže korijen valerijane i matičnjak koji efikasno ublažavaju tjeskobu i daju osjećaj smirenosti.
 • Toksini u krvi – Heart Tonus kapi sadrže visoku koncentraciju bioflavonoida koji čiste krvne sudove od toksina i omogućavaju pravilan rad srca
 • Tromboza – Heart Tonus kapi sadrže koncentrovane cvijetne konuse poznatije kao hmelj koji efikasno poboljšava vensku cirkulaciju krvi, razgrađuje venske ugruške i jačanja zidove krvnih sudova
 • Povišen nivo šećera u krvi – ekstrakt origana i preslice regulišu nivo šećera u krvi i preventivno djeluju protiv dijabetesa
 • Gojaznost – HeartTonus ubrzava metabolizam i pravilno funkcionisanje bubrega zahvaljujući ekstraktima biljke melisa.

Prednosti Heart Tonus kapi

Zahvaljujući potpuno prirodnim sastojcima Heart Tonus kapi, njihovo djelovanje je višestruko. Regulišu pravilan rad srca i ne uzrokuju iznenadna povišenja ili sniženja krvnog pritiska. Pored toga, kapi poboljšavaju sveopšte stanje organizma zahvaljujući širokom spektru aktivnih biljnih sastojaka. Kapi normalizuju krvni pritisak zahvaljujući visokom sadržaju bioflavonoida te vraćaju tonus i elastičnost krvnih žila čime održavaju kompletno zdravlje kardiovaskularnih bolesti. Sigurne su za upotrebu te efikasno ublažavaju hipertenziju u svim njenim fazama.

Ko sve može da koristi Heart Tonus?

Heart Tonus kapi bez straha od nuspojava mogu da koriste apsolutno svi. Potpuno prirodni sastojci eliminišu strah od neželjenih reakcija te je njegova upotreba sigurna za sve dobi. Pušenje, pretjerana konzumacija alkohola, loša prehrana, sjedilački način života te povišen nivo holesterola mogu prouzrokovati hipertenziju i posljedice poput srčanog i moždanog udara. Upravo zbog toga je važno da o svom zdravlju brinete na vrijeme.

U poslednje vrijeme hipertenzija se sve češće javlja kod osoba koje praktikuju zdrav način života, bez alkohola i cigareta i ostalih faktora koji povećavaju rizik od srčanih bolesti. U ovom slučaju genetika ima presudnu ulogu i u većini slučajeva javlja se hipertenzija uprkos praktikovanju zdravih životnih navika.  Redovno  korištenje Heart Tonus kapi, odraziće se na zdravlje vašeg srca i krvnih sudova i spriječiti nastanak srčanih bolesti prije nego što za to bude prekasno.

Klikni i naruči Heart Tonus sa 50% popusta!

Kako se koriste Heart Tonus kapi?

Korištenje Heart Tonus kapi uvrstite u svoju svakodnevnu rutinu kako biste osigurali normalno funkcionisanje vašeg kardiovaskularnog sistema. Jednostavno ukapajte 20 kapi Heart Tonus preparata u čašu vode, te ovaj ritual ponavljajte nekoliko puta u toku dana. Neka Heart Tonus kapi budu dio vaše svakodnevnice, jer će vas njihovo korištenje spasiti nepotrebnih posljedica i briga oko vašeg zdravlja. Nezavisno od toga da li kapi koristite preventivno ili već patite od hipertenzije Heart Tonus kapi će zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima povratiti i očuvati zdravlje vaših krvnih sudova.

Mišljenja i iskustva korisnika Heart Tonus kapi

Marica, 61

U mojoj familiji kardiovaskularni problemi su prečesto zastupljeni. Moja sestra je doživjela moždani udar nakon što je ušla u klimakterični period. Doktori su joj spasili život, ali nikada se nije potpuno oporavila. Nisam željela da se ista stvar dogodi i meni, stoga sam odlučila da čuvam svoje zdravlje organskim prirodnim preparatima. Moja doktorka mi je sugerisala da probam sa Heart Tonus kapima i mnogo sam joj zahvalna na ovoj sugestiji. Srećnom, hipertenzija me je zaobišla, a ja sam potpuno zdrava osoba koja ne živi u stranu od srčanog ili moždanog udara. Čuvajte svoje zdravlje i mislite na vrijeme o svemu.

Josip, 51

Nekoliko godina unazad sasvim slučajno mi je dijagnostifikovana mi je hipertenzija. Nisam imao nikakve simptome niti sam sludio da me nešto takvo moglo zadesiti. Naravno, bio me je strah da pijem tablete već sam prestao pušiti i počeo uzimati Heart Tonus kapi. Par mjeseci poslije otišao sam na pregled i moj krvni pritisak se stabilizovao. Heart Tonus preporučujem svima!

Kako poručiti Heart Tonus?

Heart Tonus možete poručiti na sljedećoj web stranici. Proces naručivanja je jednostavan, unesite svoje kontakt podatke i Heart Tonus kapi će vam biti dostavljene na kućnu adresu u najkraćem mogućem roku. Zašto biste se izlagali riziku od neželjenih dejstava brojih farmaceutskih preparata, kada vam je dostupno jednako efikasno rješenje iz prirode? Sami smo odgovorni za naše zdravlje i nema cijene koju ne bismo platili kada je ono ugroženo. Spasite se nepotrebne brige i rizika od komplikacija uzrokovanih hipertenzijom.