Kozmetika i preparati Ljepota

10 razloga zašto biste odmah trebali preći na organsku kozmetiku

organska kozmetika

Kada je u pitanju organska kozmetika, kozmetička industrija trenutno doživljava procvat. I dok ranije niko nije pretjerano pridavao pažnju sastavu svoje kozmetike, u posljednje vrijeme sve više brinemo o tome šta nanosimo na svoju kožu.

Mnoge kozmetičke kompacije izbacile su svoje linije organske kozmetike za koju sa sigurnošću možemo reći da su prirodan proizvod potpuno bezbjedan za kožu. Organska kozmetika osim što je bolji izbor kada je u pitanju njega kože, donosi još mnoge druge benefite u poređenju sa standardnim hemijskim preparatima.

Sadržaj teksta:

Organska kozmetika čuva životnu sredinu

Mnogi sintetički sastojci koji se dodaju hemijskim kozmetičkim preparatima znatno utiču na životnu sredinu. Isparljivi hemijski sastojci zagađuju vazduh, vodu i oštećuju ozonski omotač. Jedna od glavnih prednosti organske kozmetike je što je sigurna za sve! Ljudi, životinje kao i životna sredina pošteđeni su štetnih uticaja toksičnih hemikalija.

Organska kozmetika je ručno pravljena sa 100% prirodnim sastojcima

Većina organske kozmetike je pravljena ručno, koristeći prirodne organske sastojke kao što su kozije mlijeko ili prirodna organska ulja. Njeni sastojci su iz potpuno prirodni bez korištenja pesticida, herbicida ili GMO prilikom njihovog uzgoja.

organska kozmetika

Organska kozmetika je prikladna za sve tipove kože

Još jedna prednost organske kozmetike je što je namjenjena svim tipovima kože, a ukoliko imate osjetljivo kožu organska kozmetika je odličan izbor zbog svojih blagih prirodnih sastojaka.

Organska kozmetika ne sadrži parabene

Parabeni su vrsta konzervanasa koji se dodaju kozmetici kako bi joj se produžio rok trajanja. Zahvaljujući parabenima hemijski preparati traju duže ali isto tako mogu poremetiti produkciju estrogena u organizmu, a paraben je poznat i po svom kancerogenom dejstvu. Iako organska kozmetika dolazi sa ograničenim rokom trajanja, ulaganje u organsku kozmetiku je bez sumnje isplativo i opravdano.

Organska kozmetika nije skuplja

Mnogi će poredeći organsku kozmetiku sa hemijskom reći kako joj je cijena neopravdano visoka. Koristeći hemijske preparate uvijek imate opasnost od alergija i neželjenih reakcija na određene sastojke u proizvodu. Dugoročno gledajući, organska kozmetika je isplativija jer nema rizika od pojave alergija, a vaša koža će tokom godina ostati očuvana.

Organska kozmetika ne djeluje iritirajuće na kožu

Ukoliko vam je koža osjetljiva, može se desiti da doživite neprijatna iskustva koristeći standardnu kozmetiku. Organska kozmetika djeluje nježno na kožu bez iritacije. Suha i oštećena koža, upala i crvenilo samo su neki od problema koje rizikujete da doživite koristeći hemijske preparate.

Organska kozmetika hrani kožu

kokosovo ulje

Vitamin E, kokosovo ulje, maslinovo ulje, ricinusovo ulje samo su neki od sastojaka koji se dodaju organskim preparatima. Ovi sastojci obezbjediće vašoj koži potrebne nutrijente održavajući je zdravom. Osim toga, sadrže antioksidanse koji usporavaju starenje kože zbog čega će vaša koža ostati mladolika.

Organska kozmetika ne stari kožu

Standardna kozmetika sadrži mnoštvo hemikalija, konzervanasa i vještačkih boja. Iako možda nemate alergiju na ove sastojke, oni će često ubrzati starenje vaše kože. Svakodnevna upotreba ovih proizvoda rezultovaće pucanjem kože i pojavom bora.

Organska kozmetika prikladna je i  za žene i muškarce

Prirodni organski sastojci prikladni su za muškarce isto koliko i za žene kada je u pitanju njega kože i kose.

Organska kozmetika se savršeno prilagođava koži

Sastojci koji se nalaze u organskoj kozmetici sadrže elemente koji se nalaze prirodno u koži, čime je hrane i obogaćuju.